Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Necef Cuma İmamı Zeynebiye'de (Foto)

Irak'ın kutsal Necef'ül Eşref kentinin Cuma İmamı Şeyh Sadruddin Kubanci, Zeynebiye'yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 

12 Aralık 2011
Necef Cuma İmamı Zeynebiye'de (Foto)

Zehra Tv Türkiye Temsilcisi Ş. Cevat Gök eşliğinde yardımcılarıyla birlikte Zeynebiye'ye gelen Necef Cuma İmamı, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, CAFERİDER Başkan Yardımcısı Ali Adar, CAFERİDER Genel Sekreteri Kasım Nas ve Zeynebiye Medya Sorumlusu Kasım Alcan karşıladı.

Zeynebiye Derneği'nde Aşura töreninin panoramik hava görüntülerini izleyen Şeyh Kabanci, bir kez daha Zeynebiye'yi ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Irak televizyonlarındani özellikle Al Forat Tv'den İstanbul'daki Aşura Matem Merasimi'ni ilgiyle takip ettiğini söyledi. Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ile çeşitli konularda sohbet eden Kabanci, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün babası H. Mehmet Özgündüz ve çok değerli Ehlibeyt alimlerimizden Tahtakale Hz. Zeyneb-i Kubra Camii İmamı merhum Hüccetu'l-İslam Hacı Şeyh Furuddin Koç'un vefatları dolayısıyla taziyelerini bildirdi.

Daha sonra Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi olacak Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını gezen Iraklı alim, projenin niteliğinden duyduğu heyecanı dile getirerek, bu büyük kompleksin bir an önce tamamlanması için dua etti. ZCKM projesini "muhteşem" diye nitelendiren Necef'ül Eşref kentinin Cuma İmamı Şeyh Sadruddin Kabanci, bu büyük kompleksin açılış töreninde bulunmak istediğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.