Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Meydanı'na 360 Derece Bakış

Zeynebiye Proje Merkezi (ZEPROM) ve 360tr işbirliğiyle Aşura Meydanı'ndaki yüz binler panoramik teknolojiyle görüntülendi. 

12 Aralık 2011
Aşura Meydanı'na 360 Derece Bakış

Halkalı'daki Aşura Meydanı'nda CAFERİDER her yıl düzenlenen "Evrensel Aşura Matem Merasimi"ne ülkemizin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden yüz binlerce Huseyn aşığı katıldı.

5 Aralık Pazartesi günü yüz binler Aşura Meydanı'nda, yüz milyonlar ekranları başında Halkalı'daki İmam Hüseyin mateminde buluştu.

Zeynebiye Proje Merkezi Evrensel Aşura Matem Merasimi'ni, en geniş açıyla görüntülenmiş oldu.  Farklı açılardan 360 derece görüntülenen Aşura Matem Merasimi'nde alanın dışında da binlerce kişinin olduğu, alana çıkan cadde ve sokakların dolu olduğu dikkat çekti.

Panoramik fotoğraf teknolojisi aslında çok eski bir çekim tekniği olarak günümüze gelmiştir. Günümüzde standart panoramik fotoğraf üzerine yeni uygulamalar geliştirilmiş ve kullanım alanları gelişmiştir. Günümüzde çekilen panoramik fotoğraflarda zemin ve tavan da görüş alanına eklenebilemekte ve kişi sanki kendini oradaymış gibi hissedebilmektedir. İnteraktif olarak kullanıcı tüm mekan içinde rahatlıkla gezebilmekte ve istediği tarafa yakınlaşabilmektedir.

UNESCO tarafından dünyada örnek matem töreni olarak gösterilen Evrensel Aşura Matem Merasimi ZEPROM (Zeynebiye Proje Merkezi) ve ülkemizin bu konudaki ilk firmalarından olan 360tr.com medya grubu işbirliği ile bu teknoloji kullanılarak görüntülendi

5 Aralık 2011 Pazartesi günü çekilen görüntülerle Aşura Meydanı'nı panoramik teknolojiyle izlemek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.