Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

H. Mürseli Zeynebiye'de (Foto)

Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne katılmak üzere ülkemize gelen İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Hamenei'nin Uluslararası Müşaviri Hüccetül İslam Mustafa Mürseli, Zeynebiye'yi ziyaret etti. 

07 Aralık 2011
H. Mürseli Zeynebiye'de (Foto)

6 Aralık Salı günü öğle ve ikindi namazlarını Zeynebiye'de kılan Mürseli, namazın ardından Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi olacak Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını inceledi; projenin detayları hakkında bilgi aldı. ZCKM projesinin niteliğini takdir eden H. Ş. Celal Meaş, bu büyük kompleksin bir an önce hizmete girmesi için dua etti.

ZCKM'nin ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün babası H. Mehmet Özgündüz'ün vefatı münasebetiyle taziye yerini ziyaret eden iranlı alim, merhumun ruhuna Kur'an-ı Kerim okuttu, fatihalar okudu.

Ziyarette İstanbul Milletvekilimiz Ali Özgündüz, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, Dünya Ehlibeyt Kurultayı’nın Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Abdurrıza Raşid, Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut, Almanya İmam Ali Camii İmamı Muhammed Mücahidi, CAFERİDER Başkan Yardımcısı Niyazi Şeren, Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Hasan Salman, siyasilerimizden Seyyid Ekber Yeşil, Zeynebiye Ehlibeyt alimlerinden Ş. Şirali Bayat, Ş. Kemal Otay, Ş. Zafer Kamacı ve Ş. Ali Rıza Yeşilkaya da hazır bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.