Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Manisa'da Aşura (Foto)

İmam Hüseyin (as) ve Kerbela Şehitleri, dünyanın ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde törenlerle anılıyor. 

07 Aralık 2011
Manisa'da Aşura (Foto)

İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yareninin Kerbela’da şehit edilişlerinin 1372. yıldönümü dolayısıyla Manisa Turgutlu İmam Hüseyin Camii’sinde matem programı düzenlendi.

Ahmediye Kaymakamı, Turgutlu Kaymakamı, Turgutlu Belediye Başkanı ve birçok siyasi parti temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen törende Ehlibeyt dostları gözyaşları döktü.

Sabah erken saatlerde başlayan Aşura matem merasiminde Manisa Turgutlu ve çevre beldelerden gelen Ehl-i Beyt dostları sinezen ve mersiye okuyarak Turgutlu caddelerinde kortej halinde yürüyüş yaptılar.

Yürüyüş merasiminde Hz.Zeynel Abidin (a.s) ve diğer esirler, develerin arkasında yürüyerek canlandırıldı. Daha sonra İmam Hüseyin Camii önünde Aşura meydanında programa devam edildi.

İlk konuşmayı İran İslam Cumhuriyeti'nden gelen Hüccetül İslam Ali Müdebbir yaptı.

Ardından kürsüye gelen Manisa Turgutlu İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Bayram Dalga'nın günün anlam ve önemiyle ilgili konuştu. Dalga'nın konuşmasının sonunda okuduğu mersiye ve sinezenlere merasime katılanlar gözyaşlarıyla eşlik ettiler.

Matem merasimi öğle namazından sonra cami yönetimi ve cemaatının verdiği ihsan yemeğiyle sona erdi.

Fotoğraflar: Servet Gündüz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.