Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hüccetül İslam Mürseli'nin Aşura Konuşmasi

Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yüz binlere seslenen İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Hamenei'nin Uluslararası Müşaviri Hüccetül İslam Mustafa Mürseli, kardeşik mesajları verdi. 

06 Aralık 2011
Hüccetül İslam Mürseli'nin Aşura Konuşmasi

Bismillahirrahmanirrahim

Aşkın ve Ehlibeyt sevenlerin diyarında, siz Ehlibeyt aşıklarıyla bir arada olduğum için Rabbime şükranlarımı sunarım. Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin tertiplenmesinde emeği geçenlere Ehlibeyt alimlerimize, deste gruplarındaki gençlerimizden ihtiyarlarımıza kadar tüm kardeşlerimin yüce Allah'ın eliyle mükafatlandırılmasını arzu ederim.

Aşura ümmetin birlik göstergesidir

Aşura'nın mesajını günümüze taşıyan bir merasimdeyiz. Hakkın batıla galip geldiği bir gündür bu Aşura. Bu da belli ediyor ki her kim haklı olursa, karşısında ne kadar güç olursa olsun batıla karşı galip gelecektir. Bizim görevimiz Aşura’nın bu evrensel mesajını her zaman ve her yerde yaşatmaktır. İslam ümmetinin birlik ve kardeşlik göstergesidir Aşura. Mazlumu savunmanın ve zalimin karşısında olmanın temsilidir Aşura. Doğrunun yanlışa, hakkın batıla hak olma tecellisidir Aşura. Müslüman olsun olmasın Aşura’yı yaşatmak herkesin görevidir. Aşura, zalimlerin hakkın karşısında direnişinin sonunda nasıl mağlubiyete dönüştüğünün açık örneğidir. Doğuda ve batıda herkes Aşura’nın mesajıyla mücadeleye girişmiştir. Özgür insanlar dünyanın her tarafında Huseyn’in mazlumiyetine ağlamaktadırlar. Aşura, imanın ve aşkın hakim olduğu bir süreçtir.

Türkiye ile kardeşliğimiz sürecek

Öyle bir milletin içindeyim ki, bu toplum İslam tarihinde büyük bir önem taşımıştır. İslamiyetin yayılmasında bu millet ve bu yer önemli bir yere sahiptir. İran ve Türkiye kardeş ülke olarak her zaman hakkın yanında yer almıştır. Bu iki millet arasındaki kardeşlik bağı tarih boyunca devam etmiş ve bundan sonra da devam edecektir. Gün geçtikçe iki kardeş ülke olarak daha güçlü şekilde ayakta kalacağız.

Bugün İmam Huseyn’e ait bir gündür. O Huseyn ki Peygamber torunudur ve cennet gençlerinin efendisi olarak tanıtılmıştır hadiste. Cennetin reyhane günlerinden birisidir Huseyn. O Huseyn ki, onun muhabbeti ve aşkı tüm iman ehlinin kalbine yerleşmiştir. Huseyn Peygamberdendir, Peygamber de Huseyn’dendir. Hakka inanan Huseyn'e mutlaka inanmıştır.

Rehber'in selamını getirdim

Bu anlamlı törenin öncülüğünü yapan Sayın Hüccetül İslam vel Müslimin Selahattin Özgündüz’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onunla birlikte alimlerimize ve onun etrafındaki halka sonsuz teşekkür ederim. Siz Huseyn aşıklarına selamlarımı sunuyorum. Ümit ederim ki Huseyni bir şekilde yaşayalım, özgür yaşayıp izzetle ölelim.

Sizlere bir sıcak selamı da iletmeyi bir borç biliyorum. Merceiyetin en öndeki yerinden, İran İslam Cumhuriyetinin Rehberi Ayetullah Hamanei’den sizlere sonsuz selamlar getirdim. Ezadarlığımızın Peygamber huzurunda kabul olması dileğiyle. Ve son olarak buradan tüm kalbimizle ve hep birlikte şöyle sesleniyoruz: Lebbeyk ya Huseyn! Huseyn’in altı aylık yavrusundan seksen yaşındaki ashabına kadar yanında olan herkese selam olsun. Selam olsun Huseyne, Huseynin oğluna, ashabına, onun yolundan gidenlere ve onun davasını yaşatan siz değerli insanlara.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.