Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 8 Muharrem (Foto)

Muharrem ayının dördüncü gününde Zeynebiye'deki matem merasiminde Zeynebiye Camii'ne sığmayan İmam Huseyn aşıkları yine gözyaşlarına boğuldu. 

04 Aralık 2011
Zeynebiye'de 8 Muharrem (Foto)

3 Aralık Cumartesi günü 8 Muharrem'de akşam namazında Zeynebiye'de buluşan binlerce İmam Huseyn aşığı, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün hutbesini ilgiyle dinlediler. Özgündüz hutbesinde, insanın diğer canlılardan farkına ve üstün olmasına işaret ederek canlılar arasındaki sınıflandırmanın insanlar arasında da olduğunu belirtti.

Sözlerinin devamında Ehlibeyt’in faziletlerini anlatan değerli liderimiz İmam Hüseyin’in mücadelesinin felsefesini açıkladı.
 
Özgündüz'ün ardından Azerbaycanlı mersiyehan İmam Hüseyin'in üç yaşındaki kızı Hz. Rugayye mersiyesi herkesi ağlattı. Mersiyenin ardından söylenen sinezenlerle Zeynebiyeliler sinelerini döverek Kerbela şehitlerine ağladı.

Zeynebiye'deki törene Zeytinburnu İmam Caferi Sadık Camii Destesi de misafir olarak geldi.

Ahmet Turgut Zeynebiye'de

Zeynebiye'deki matem merasimlerine yurt içinden ve yurt dışından Ehlibeyt aşıkları da büyük ilgi gösteriyor. Dünyanın dört bir yanından Zeynebi mesajın merkezine koşan insanlar, İmam Hüseyin'in matemini Zeynebiye'de soluyor.

Bu Ehlibeyt dostlarından biri de Aşkın Şehidi isimli Kerbela romanıyla tanıdığımız Ahmet Turgut. Zeynebiye'deki 8 Muharrem matem merasimine katılan Turgut, mersiyerler Kerbela şahitlerine ağladı, mah-ı mateme karıştı.

Programın ardından Zeynebiye.com canlı yayınına konuk olan ünlü yazar, duygu ve düşüncelerini sitemizin takipçileriyle paylaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.