Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İkitelli'de Mah-ı Matem (Foto)

İslam dünyasında ve ülkemizde matem ayı Muharrem'de tek gündem İmam Hüseyin ve Aşura... 

29 Kasım 2011
İkitelli'de Mah-ı Matem (Foto)

Zeynebiye.com, 28 Kasım Pazartesi günü İkitelli Hz. Ebu Talip Camii'ndeki matem merasimini takip etti ve programı canlı yayınla izleyicilerine ulaştırdı.

3 Muharrem programı, İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı'nın imamlığında kılınan akşam ve yatsı namazlarının ardından başladı. Hz. Ebu Talip Gençliği Destesi Kerbela şehitlerine işaf edilen sinezenleri okudular.

Destelerin ardından Ş. Ali Salmanlı, Muharrem hutbesinde Kerbela'da yaşananları anlattı. Sözlerinin sonunda mersiye okuyan Salmanlı, Ehlibeyt dostlarını gözyaşlarına boğdu.

Misafir deste olarak Zeynebiye'den gelen İmam Hüseyin Destesi'nin gençlerine İkitelli'deki Huseyn aşıkları da eşlik ederek sinelerini dövdüler. Matem merasimi okunan dualarla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.