Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şeytanlar Ortadoğu'yu Geriyor!

Büyük Şeytan ABD ve işbirlikçi Arap Birliği ülkelerinin, anti emperyalist cephenin kırmızı çizgisi Suriye'ye yönelik tehditleri üst düzeye ulaştı.  

27 Kasım 2011
Şeytanlar Ortadoğu'yu Geriyor!

Türk halkı komploları engelleyecektir

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacizade, İran’ın herhangi bir saldırıya uğraması durumunda ilk hedef alacakları yerin Türkiye’deki NATO füze kalkanı tesisi olacağını söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Hurremabad kentinde 10 bin kişilik Besic birliği toplantısında konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacizade, NATO’nun Amerika’yı gizleyen bir paravana dönüştürüldüğünü belirterek İran’a yönelik herhangi bir saldırı durumunda hedef alacakları ilk yerin Türkiye’deki NATO füze kalkanı tesisi olacağını söyledi.

Amerika’nın füze kalkanı konusunda sadece Türkiye ile yetinmediğini ve İran’ın güneyinde de bir füze kalkanı kurma hazırlığında olduğunu belirten General Hacizade, “Bu füze kalkanı radarlarının bin kilometreden fazla menzilde etkili olmadığını dikkate alarak onlar şimdi de Fars Körfezi ülkelerinden birinde bir füze kalkanı kurma peşindeler” dedi.

 İran’ın herhangi bir saldırıya uğraması durumunda önce Türkiye’deki NATO füze kalkanı tesisini vuracağını belirten Hacizade, diğer hedeflerin bundan sonra vurulacağını söyledi.

“Amerika ve Siyonist rejimin şeytanca hareketleri bizim savunma stratejimizde değişikliğe gitmemize sebep oldu. Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı’nın emriyle düşmanların tehditlerine karşı biz de tehditte bulunacağız” diyen Amerika’nın kendilerine yönelik tehdit baskılarını sürdürmesine izin vermeyeceklerini belirterek “Türkiye halkı bilinçli bir halktır. Biz bu bilinçli milletin bu komployu engelleyeceğinden eminiz” dedi.

ABD, Suriye kıyılarına uçak gemisi gönderdi

Rusya’nın Suriye’ye savaş gemileri göndermesinin ardından Amerika’nın da Suriye kıyılarına bir uçak gemisi gönderdiği bildirildi.

Kurdpress haber ajansının Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan el-Halic gazetesine dayandırdığı haberine göre Baba George Bush’un adını taşıyan Amerikan uçak gemisi Akdeniz’de Suriye kıyılarına doğru hareket ediyor.

El-Halic gazetesi, Pentagon tarafından Suriye kıyılarına gönderilen Amerikan uçak gemisinin Rusya’nın geçtiğimiz hafta üç savaş gemisini Suriye’nin Lazkiye limanına göndermesine yönelik bir tepki olduğu yorumunu yaptı.

Görev sahası İtalya’nın Napoli kıyıları olan USS George Bush uçak gemisinin geçtiğimiz yaz Hürmüz Boğazı’na gönderilmişti.

Arap Birliği’nden Suriye’ye dış müdahaleye yeşil ışık

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Arap Birliği’ni Suriye sorununu uluslar arası bir bunalıma dönüştürmeye çalışmakla suçladı.

El- Alem televizyonunun haberine göre Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi’ye bir mektup göndererek Arap Birliği’nin 24 Kasım tarihli kararının Suriye’deki durumun uluslar arası bir sorun haline getirilmesi ve Suriye’nin iç işlerine müdahale edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Arap Birliği’nin çözüm planı ve Suriye’deki reformlarla ilgili önerileri arasındaki çelişkilere dikkat çeken Velid Muallim,  “Arap Birliği Dışişleri Bakanları Kurulu’nun 24 Kasım tarihli planının giriş kısmının dördüncü maddesinde Suriye halkının can ve mal güvenliğinin korunmasından, ülkenin güvenliğinin ve bütünlüğünün garanti edilmesinden ve dış müdahalelerin önlenmesinden söz edilmektedir. Halbuki uygulamalar bölümündeki beşinci maddede BM genel sekreterinden BM bildirgesi doğrultusunda gerekli adımların atılması istenmektedir. Bu ise dış müdahalenin engellenmesi değil, teşvik edilmesidir” dedi.

Protokol metninde Arap gözlemci heyeti ile Suriye arasındaki koordinasyonun zaruretine neden değinilmediğinin Suriye açısından anlaşılır olmadığını belirten Muallim, Arap gözlemci heyetinin Suriye ile koordinasyon içerisinde olmadan görevini yerine getirmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Arap Birliği kuruluş bildirgesinin üye ülkelerin siyasi düzenine saygı gösterilmesini ve onu değiştirmeye yönelik herhangi bir girişimde bulunulmamasına dair 8. Maddesini hatırlatan Velid Muallim, Arap Birliği’nin kararının bu maddeyle açık bir şekilde çeliştiğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ülkesinin Arap Birliği ile ortak çalışmaya özen gösterdiğini ancak Arap Birliği’nin 24 Kasım tarihli kararının Suriye’deki durumun bir uluslar arası sorun haline getirilmeye çalışılmasından ve dış güçlerin Suriye’ye müdahalesini onaylamaktan başka bir anlam taşımadığını ifade etti.

Öte yandan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed de cumartesi günü yaptığı bir açıklamada Arap Birliği’nin Suriye’ye özür dilemek için geleceğini söyledi.

Türkiye, tehlikeli bir oyun oynuyor

Türkiye’nin, Suriye’deki yönetimin devrilmesi için Libyalı ve Suriyeli devrimcileri İstanbul’da buluşturduğu bildirildi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, dün Libya’daki yeni yönetimin yetkilileri ile Suriyeli isyancıların, İstanbul’da Türk yetkililerin de katıldığı bir toplantı yaptıklarını bildirdi.

Görüşmede Libya’dan Suriyeli muhaliflere silah ve gönüllü savaşçı yardımı sağlaması konusunun ele alındığı bildirildi.

Daily Telegraph’a açıklamada bulunan Libyalı bir yetkili, Libya’dan Suriye’ye silah ve gönüllü savaşçı gönderilmesi yönünde planlar olduğunu belirterek herkesin önümüzdeki haftalarda Suriye’de silahlı eylemler olacağını göreceğini söyledi.

Suriye’ye silah ve savaşçı gönderilmesi yönündeki ilk görüşmenin İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi yetkililerinin bu ayın başlarında Libya’ya yaptığı ziyarette yapıldığını belirten gazete, Suriye Ulusal Konseyi ile bağlantılı bir insan hakları aktivisti olan Visam Taris’in kendilerine yaptığı açıklamada Libyalıların Suriyeli muhaliflere para, silah ve silahlı milis desteğinde bulunma teklifinde bulunduğunu söylediğini yazdı.

İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi’ni tanıyan ilk resmi devlet olan Libya’daki yeni yönetim, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasını ve bu bölgenin kontrolünün de Arap Birliği’ne verilmesini teklif etmişti.

Daily Telegraph’a açıklamada bulunan Visam Taris, Libyalı yetkililerin Suriyeli rejim muhaliflerine yaptığı teklifte ciddi olduğunu belirterek Misrata kentindeki bazı Libyalı yetkililerin ilk silah kargosunun Suriye’ye ulaştığından söz ettiğini söyledi.

Kaddafi rejiminin devrilmesinden sonra Trablus’ta ve Libya’nın diğer kentlerinde halkın elinde hafif silahlardan gelişmiş füzelere hatta tanklara kadar birçok silah bulunduğuna dikkat çeken gazete, Trablus’taki Askeri Konsey Yetkilisi Hameda al-Magheri’nin “Libyalılar Suriyeli devrimcilere yakınlık duyuyorlar, çünkü biz Kaddafi ile savaşırken Esed Kaddafi’ye silah gönderiyordu. Libya’da, savaşmak ya da Suriyeli devrimcilere başka şekillerde yardım etmek için Suriye’ye gitmek isteyen binlerce Libyalı var” dediğini nakletti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.