Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail: En Kısa Zamanda Gazze'ye Saldıracağız!

Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, İsrail'in Gazze'ye açacağı savaşın yakın olduğunu söyledi. 

16 Kasım 2011
İsrail: En Kısa Zamanda Gazze'ye Saldıracağız!

Gantz, Gazze’deki Filistinli direniş hareketlerini, Filistin’in güneyindeki 1948’de işgal edilen topraklarda olayların kızışması durumunda Gazze’ye karşı üzerinde iyi çalışılmış, düzenli bir saldırı düzenlemekle tehdit etti.

İsrail’de yayınlanan Haaretz Gazetesi’nin haberine göre Benny Gantz, açıklamasında “Hedeflediğimiz saldırı tamamen İsrail’in kontrolü altında olmalıdır. Bu sefer direnişin ve provokasyonların arkasından koşmayacağız. Bu sefer başlatan biz olacağız. İsrail ordusu bu savaşa çok iyi hazırlanmalıdır. Ben aslında bu savaşın kısa bir zamanda gerçekleşmesi için çalışacağım. Savaş kısa ve doğrudan olmalıdır. Daima hazır ve uyanık halde olmalıyız.

Sina bölgesi birçok düşman grubun alt yapı çalışmaları için çok el verişli bir ortam haline dönüştü. Mısır’ın bölgedeki egemenliğini ihlal eden bu grupların çoğu Gazze’den ve Uluslararası Cihat unsurlarıdır.

İsrail, Hamas’la gerçekleştirdiği esir takası anlaşmasının ardından İsrail-Mısır sınırındaki çalışma yöntemini değiştirdi. Bundan önce kaçaklarla uğraşırken artık bundan sonra terörist unsurların o bölgede bulunma ihtimalleriyle hareket ediyoruz” dedi.

Diğer yandan İsrailli milletvekili Shoul Mofaz ise Ürdün’deki yönetimin devam etmesini temenni ettiğini çünkü bunun İsrail’in maslahatına uygun olduğunu söyledi.

Peres: İran'a Tek Başımıza Saldırmayız!

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail'in İran'a tek başına saldırmak gibi bir planının olmadığını söyledi.

BM’nin tam desteğini almadan İran’a saldırmalarının mümkün olmadığını ifade eden Peres, “İsrail, tek başına savaşa girmek istemiyor. İsrail, dünya liderlerinin vaadleri karşısında ne yapacaklarını görmek istiyor” dedi.

İsrail Radyosu’na konuşan Peres “İran, sadece İsrail’i tehdit etmiyor. İran, tüm yeryüzündeki terör örgütlerini destekliyor. İran, başka bir devleti ortadan kaldırmak isteyen tek ülkedir” dedi.

Açıklamasının devamında Peres, İran’a karşı askeri seçenekten önce siyasi ve ekonomik baskıların artırılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.