Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Süveyda Halkı da Tek Yürek Tek Ses

Halep, Şam, Haseke ve Lazkiye?nin ardından binlerce Suriyeli Suveyda kentinde düzenlenen gösteride Cumhurbaşkanı Beşşar Esed?e ve açıklanan reform programına destek verdi. 

31 Ekim 2011
Süveyda Halkı da Tek Yürek Tek Ses

Süveyda ilinin Şehitler meydanında dün toplanan kalabalık halk kitleleri; ellerinde dalgalandırdıkları bayrak ve flamaların yanı sıra haykırdıkları sloganlarla seslerini vatanın dört bir yanından yankılanan vatana ve liderine bağlılık seslerine kattılar.

Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad yönetiminde uygulanan reformları desteklediklerini ve her türlü dış müdahaleyi reddettiklerini ifade eden kitleler bir vatanseverlik tablosu teşkil ettiler.

Vatana karşı uygulanan komplo ve saldırılara karşı tek safta durarak Suriye halkının bilinçli, çağdaş, asil ve vatansever yüzünü dünyaya gösteren kitleler fedakarlıklarıyla vatanı ve onurunu koruyan ordu ve güvenlik güçlerine saygılarını dile getirdiler.

Ayrıca kitleler taşıdıkları pankart ve dövizlerle maruz kaldığı saldırılar karşısında Suriye’den yana tutum alan Çin ve Rusya’ya teşekkürlerini sundular.

Suriye dışında “Ulusal Konsey” adı altında kurulan örgütlerin çeşitli istihbarat servislerinin güdümünde olması, diasporadaki rejim karşıtlarının ve onların içerideki uzantılarının yabancı müdahale çağrısında bulunması ve liderleri Türkiye’de bulunan Özgür Suriye Ordusu adlı örgütün silahlı saldırılarını arttırması gibi faktörlerin Suriye halkının reformlar konusunda ciddi adımlar atan Beşşar Esed yönetimine verdiği desteğin artmasına sebep olduğu bildiriliyor.

Arap komitesinin açıklamasına Şam’dan sert tepki

Şam yönetimi, Arap Birliği Dışişleri bakanları tarafından oluşturulan Katar başkanlığındaki komitenin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Arap Birliği Dışişleri Bakanlarından oluşan ve Suriye’de yaşanan sorunun çözümü için girişim başlatan komite, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e acil bir mesaj göndererek sivillere uygulanan şiddet ve katliamı kınadıklarını ve sivillerin korunmasını istediklerini bildirdi.

Geçtiğimiz haftalarda Suriye yönetimine karşı silahlı mücadele kararı aldığını belirten Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup bugün Humus kentinde 250 Suriye askerini öldürdüğünü açıklarken, Suriye yönetimi, Arap Birliği komitesini yaptığı açıklamada ülkedeki olayları kışkırtmayı amaçlayan medya organlarının haberlerine dayandırmakla suçladı.

Arap komitesinin açıklamasına sert tepki gösteren Suriye Dışişleri Bakanlığı, komitenin açıklamasının içeriğinin temelsiz olduğunu ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Arap komitesi, Suriye’de güvenlik sorunları ve kaos yaratmayı amaçlayan medya yalanlarına dayalı meselelerden söz etmektedir. Arap Birliği Dışişleri Bakanları komitesi bu mesajı göndermeden önce Suriye Dışişleri Bakanlığı ile temas kurup yaşanan olaylarla ilgili gerçekleri öğrenmeliydi” denildi.

Arap Birliği komitesi; Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi, Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medlusi, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Kerti, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hılli’den oluşuyor.

Siyasi gözlemciler, Arap Komitesinin yarın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le yapacağı görüşme öncesinde bu şekilde bir mesaj yayımlanmasının Suriye’de yaşanan olayların çözümüne yönelik samimi bir niyet taşımamasının bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.