Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şehitlerimizi Uğurladık

Hakkâri?deki hain saldırıda şehit olan 24 Mehmetçik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'ndan memleketlerine uğurlandı. Şehit cenazeleri, 22 ilde defnediliyor. 

20 Ekim 2011
Şehitlerimizi Uğurladık

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit düşen 24 askerden bazıları memleketlerinde toprağa verildi.

24 askerin cenazeleri gruplar halinde memleketlerine uğurlandı.

Elazığ bayrağa sarılı 2 cenaze karşıladı.

Uzman çavuş Reşit Ercan ve er Mehmet Ağgedik'i binler karşıladı.

Uzman çavuş Reşit Ercan ise Kovancılar ilçesi Yarıma beldesinde...

Terhisine 5 ay kala şehit düşen 21 yaşındaki er Mehmet Ağgedik, İcadiye Şehitliği'nde toprağa verildi.

Jandarma üsteğmen Murat Bek için Yozgat'ta, çavuş Birol Elmas için Sakarya'da, onbaşılardan Yavuz Çoban için Aksaray'da, Hüseyin Güldal için Kocaeli'nde, onbaşı Fikret Özer için Samsun'da ve Mesut Cengiz için de Hatay'da cenaze törenleri yapıldı. Binlerce kişi ayakta. Gözü yaşlıydı.

Şehit annesi: Yüz bin evladım varmış

Hakkari'deki saldırıda şehit olan askerlerden 9’u daha toprağa verildi. Şehitler için düzenlenen törenlerde gözyaşı ve teröre öfke vardı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen saldırıda şehit olan askerden 9'u bugün toprağa verildi. Mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş da sonsuzluğa uğurlandı.

Piyade Asteğmen Bilal Özcan ve jandarma komando er Eyüp Çolakoğlu için İstanbul'da tören düzenlendi.

Ataköy 5. Kısım Camisi'ndeki törene şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları başında askerler nöbet tuttu.

Şehit Bilal Özcan ve Eyüp Çolakoğlu'nun cenazeleri, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra alkışlar ve tekbirler eşliğinde askerler tarafından top arabasına konuldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu katılımcılar, kortej oluşturarak bir süre top arabasının arkasından yürüdü.

Bu sırada şehit Özcan'ın eşi Fatma Betül Özcan, tabutlardan birinden düşen kırmızı karanfili eğilip alarak öpüp kokladı.

Özcan ve Çolakğlu'nun cenazeleri, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Yazıcı ve Bayraktar'ın yanı sıra Hakan Şükür'ün de aralarında bulunduğu bazı AK Partili milletvekilleri ile Süleyman Çelebi'nin de aralarında yer aldığı bazı CHP'li milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehit Özcan'ın babası Ali Osman, annesi Sadiye, eşi Fatma Betül Özcan ve diğer yakınları ile şehit Çolakoğlu'nun babası Numan Çolakoğlu, annesi Türkan Ergin ve diğer yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile çeşitli kurum ve kuruluşlarca çelenk gönderildi.

Bu arada, vatandaşlar üzerleri aranarak cami avlusuna alınırken, basın mensuplarının da cami avlusu dışında görüntü almalarına izin verildi.

Cenaze namazı öncesinde cami dışında geçiş yapan askeri tören mangası, vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Aile yakınlarının güçlükle ayakta durdukları gözlenen törende, aile yakınları ve vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Bazı vatandaşlar da terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

‘ŞEHİT OLACAĞINI HİSSETMİŞTİ’

Şehit Özcan'ın kuzeni Uğur Çevikaslan, ''Şehit olacağını hissetmişti. Annesinden seccade ve tespih istemişti'' dedi.

Şehit Çolakoğlu'nun aile yakını Timur Yücel de Çolakoğlu'nun sakin bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, gönüllü olarak komando olduğunu kaydetti.

‘YÜZ BİN EVLADIM VARMIŞ’

Memleketi Adana'ya getirilen şehit Piyade Çavuş Koray Özel’in cenazesi, konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camisi'ne götürüldü.

Cenaze, askerlerin omzunda cami avlusuna getirildiği sırada şehit askerin babası İdris, annesi Elif ve kardeşi Ayşe Özel gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Özel, "Bir evladım var sanıyordum, yüz bin evladım varmış" dedi.

Tören nedeniyle geniş güvenlik önlemi alan polis, ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılmak için gelenleri, caminin de içinde bulunduğu parkta bekletirken, şehidin akraba ve yakınlarını cami avlusuna aldı.

Tören sırasında kalabalık grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehir merkezinde yürüyüş düzenledi.

Şehidin babası İdris Özel ve törene katılan protokol üyeleri, şehidin cenazesinin konulduğu top arabasının arkasında bir süre yürüdü. Şehidin cenazesi Feke ilçesinde toprağa verildi.

BABASININ FOTOĞRAFINI TAŞIDI

Askeri uçakla Samsun'a, buradan da karayoluyla Sinop'a getirilen şehit uzman çavuş Halil Özdoğru'nun cenazesi, Erfelek ilçesine bağlı Uzungüngen köyündeki baba ocağına, ardından da ailesinin yaşadığı kent merkezindeki askeri lojmanlara götürüldü.

Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Valilik önünde oluşturulan tören alanına getirildi. Kılınan namazının ardından Özdoğru'nun cenazesi, Sinop Şehitliği'nde toprağa verildi.

Tören sırasında şehidin babası Osman, annesi Şehri, eşi Nuray ve çocukları Onur (14), Ogün (13) ve Ozan Özdoğru (5) gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin büyük oğlu Onur Özdoğru, düzenlenen kortejin önünde babasının fotoğrafını taşıdı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

‘HAİNLERİ SEVİNDİRMEYİN’

Erzurum'dan karayoluyla Artvin'in Yusufeli ilçesine getirilen şehit Soner Ateşsaçan'ın cenazesi, töreninin yapılacağı Yusufeli Terminal Sahasına götürüldü.

Şehidin annesi Fadime ve babası Mehmet Ateşsaçan, namaz öncesinde oğullarının tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin kız kardeşi Fatma Ateşsaçan ise ağlayanları uyararak, ''Ağlayıp hainleri sevindirmeyin'' diye seslendi.

Şehit Ateşsaçan'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Bıçakçılar köyünde toprağa verildi.

BABAYA GÖZYAŞI

Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenazesi, memleketi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla beldesindeki baba evine getirildi.

Burada şehidin annesi Fatma Geçer, ağabeyi İsmail Geçer, şehidin oğulları Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) gözyaşı döktü.

Daha sonra Merkez Camii'ne getirilen Geçer'in cenazesi cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

FOTOĞRAFA ÖPÜCÜK

Memleketi Çorum'a gönderilen şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın baba ocağına getirildi.

Şehidin eşi Pınar, annesi Salime, babası Ali Aslan ile kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabutu kucakladı.

Metanetini koruyan ve ağlamayan şehidin eşi Pınar Aslan, aile üyelerine de ağlamamaları konusunda uyarırken, anne Salime Aslan oğlunun fotoğrafını öptü.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören sırasında vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak saldırıyı kınadı.

BAKAN’DAN TESELLİ

Saldırıda şehit olan Mesut Kazanç'ın cenazesi de memleketi Erzurum’a getirildi.

Lalapaşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak, Adnan Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutan Vekili Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, şehit Kazanç'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yıldırım, cenaze töreni sırasında ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Şevket Kazanç'ı teselli etti. Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Mezarlıktaki törene de katılan Bakan Yıldırım, Konaklı İlköğretim Okulu'nda taziyeleri kabul eden şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

‘AĞLAMAYACAĞIZ’

Piyade er Ufuk Bozkurt’un cenazesi memleketi Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Çavuşköy'deki baba ocağına getirildi.

Askerler tarafından araçtan indirilerek evini önündeki alana konulan Bozkurt'un naaşına sarılan babası Fedai Bozkurt, ananesi Naciye Kösem, halası Sevinç Bıyıklı ve babaannesi Fatma Bozkurt, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit askerin halası Sevinç Bıyıklı, ''Ağlamayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz'' diye haykırdı.

Cenaze törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit babası Fedai Bozkurt'a ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kılınan cenaze namazından sonra şehit piyade er Ufuk Bozkurt'un cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi. Defin sırasında gözleri dolan Bakan Yılmaz, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

HAMİLE EŞTEN VEDA

Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy için ise memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Ulusoy'un Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan baba Zübeyir, anne Banu, eşi Necla Ulusoy, gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Ulusoy'un naaşı Kadirli Asri Mezarlıktaki şehitliğe getirilerek, toprağa verildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Türk bayrakları açan gruplar terör örgütü aleyhinde sloganlar attı.

Evli ve eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Ulusoy'un 2 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenildi.

15 ŞEHİT DÜN UĞURLANMIŞTI

Şehit Er Mehmet Ağgedik Elazığ'da, Şehit uzman Çavuş Reşit Ercan Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde öğle vakti; Şehit Üsteğmen Murat Bek Yozgat'ta, Er Ahmet Tuncel Bitlis'te, Er İdris Çam Kahramanmaraş'ta, Er Fevzi Kazak Gaziantep'te, Onbaşı Yavuz Çoban Aksaray'da, Er Süleyman Kalkan Isparta'da, Onbaşı Mesut Cengiz İskenderun'da, Er Mehmet Çetin Aydın'da, Şehit Uzman Çavuş Birol Elmas Sakarya'da, Onbaşı Hüseyin Güldal Kocaeli'de, Onbaşı Fikret Özer Samsun'da, Çavuş Yunus Yılmaz ise Ankara'da ikindi vakti kılınan namazdan sonra defnedilmiş, Ağrılı şehit Ramazan Akın ise akşam saatlerinde toprağa verilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.