Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriyeli Teröristlerin Silah Sorunu Yok

Barada Televizyonu'nun Genel Yayın yönetmeni Malik el Abde, Özgür Suriye Ordusu'nun silah kaynaklarını açıkladı. 

03 Ekim 2011
Suriyeli Teröristlerin Silah Sorunu Yok

Malik el Abde, Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye Devletini hedef alan silahlı saldırıların meşru olduğunu iddia ederek saldırıların artarak devam edeceğini söyledi. Barada Televizyonu'na yaptığı açıklamasında El Abde, devrimin başarılı olabilmesi için göstericileri koruyacak, şebbihanın halkın bulunduğu bölgelere girmesini engelleyecek silahlı birimlere ihtiyaç olunduğunu kaydetti.

ABD ve Batı destekli isyanın ilk günlerinden itibaren başta Dera olmak üzere ordudan bölünmelerin yaşandığı şehirlerde ordu ve polisi hedef alan saldırıların düzenlendiğini belirten el Abde, Özgür Suriye Ordusu’nun ordudan ayrılan askerlerin yanı sıra gönüllü savaşçıları saflarına katmaya başladığını kaydetti.

Suriye’deki devrimin başladığı ilk günden itibaren tamamen sivil olmadığını söyleyen el Abde, “Devrimin başından beri %100 sivil devam ettiği sananlar, kuruntu aleminde yaşıyordur. Mesela Dera’da, devrimin başladığı ilk günlerde ordudan ayrılanlar, Suriye ordusuyla silahlı çatışmaya girdi… Şebbiha, senin evine girdiği zaman, kendini savunmayacak mısın? Suriye’de olan bu” dedi.

Suriyeli muhalif Michel Kelo’nun “Ulusal Konsey’e katılmama gerekçesine” dikkat çeken el Abde “Suriye halkı, uluslararası koruma isteğiyle, yabancı güçlerin müdahalesini istedi” dedi. Suriyeli iş adamlarına seslenen el Abde, Suriyeli isyancı (teröristlerin) silahlı mücadelesine destek verilmesini istedi.

Dışarıdaki muhalefetin duruşunu da eleştiren el Abde, birkaç ay öncesine kadar dışarıdaki Suriye muhalefetinden beklentilerinin olduğunu fakat her muhalifin başına buyruk hareket ederek farklı şehirlerden ulusal konseyler ilan etmesinden sonra siyasilerden ümitlerini kestiklerini söyledi. El Abde, bundan sonra sözü söyleyecek tarafın siyasiler değil Özgür Suriye Ordusu olacağını söyledi.

el Abde, açıklamasının sonunda Özgür Suriye Ordusu'nun silah kaynaklarını açıkladı. el Abde “Devrimciler için silah büyük sorun değil. Özgür Suriye Ordusu, ordudan ayrıldığı zaman silahları kendi tarafına çekmeyi başardı. Buna ilave olarak Türkiye gibi komşu devletlerden de silah temin edilebilir. Para olduğu sürece dünyanın bir ucunda da olsa silahı temin etmek sorun değil” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.