Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Filistin?i Bölecek Her Türlü Plan Geçersizdir

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Filistin?in bölünmesini öngören her türlü planın kesinlikle geçersiz olduğunu vurguladı. 

01 Ekim 2011
Filistin?i Bölecek Her Türlü Plan Geçersizdir

5. Uluslararası Filistin’e Destek Konferansı’nda açılış konuşmasını yapan İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamanei, çarpıcı tespitlerde bulundu.

İran’ın Filistin sorununun çözümü için önerisi referandumdan ibaret olduğunu belirten Ayetullah Hamanei, Filistin’in bölünmesini öngören her türlü plan veya önerinin kesinlikle geçersiz olduğunu vurguladı.

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamanei, El-Alem, Press TV, El-Cezire, El-Minar, El-Fırat, Afak, NBN, El-Kudüs, Filistin El-Yom, El-Etteca ve El-Kevser kanallarından canlı yayınlanan konuşmasında bu meseledeki önemli konuları şöyle sıraladı;

• Müslüman bir ülkenin toprakları, başka ükelerden toplanan ve bir mozaik oluşturan sahte bir millete bırakılmıştır.

• Tarihte eşsiz olan bu hadise ardı ardına yapılan katliamlar, cinayetler, zulümler ve ihanetlerle gerçekleşmiştir.

• Tahribe, hakarete ve yıkıma tehdit edilen müslümanların ilk kıblesi olmasının yanısıra pek çok saygıdeğer dini merkezlerin bu ülkede yer almaktadır.

• İslam dünyasının en hassas noktasında yer alan bu sahte devlet ve toplumu, ilk baştan beri İstikbar devletlerin askeri, güvenlik ve siyasi üssü rolünü üstlenmiştir ve İslami ülkelerin ilerlemesi ve yükselmesine çeşitli nedenlerden düşman olan Batının sömürgecilik ekseni, onu bir hançar gibi İslam ümmetinin aleyhinde kullanmıştır.

• İnsan toplumu için büyük ekonomik, siyasi ve ahlaki tehlike oluşturan Siyonizm, bu toprakları dünya çapında nüfuzunu ve sultasını genişletmek için kullanmaktadır.

Filistin'in sadece bir parçasının değil tamamının özgürlüğe kavuşmasının gerekliliğini vurgulayan imam Hamaney, Filistin'i bölecek her planı reddettiklerini bildirdi.

İki devletli çözüm önerisinin siyonistlerin isteklerini kabul etmek ve Filistin topraklarında Siyonist bir devleti onaylamaktan başka anlama gelmediğini belirten imam Hamaney, şunları kaydetti:

''İki devlet önerisi, Filistin halkının hakkının ayaklar altına alınması, Filistinli mültecilerin tarihi haklarının görmezlikten gelinmesi, hatta 1948'teki sınırlar içinde yaşayan Filistinlilerin haklarının tehdit edilmesi, kanser tümörünün (İsrail) kalıcı olması, özellikle bölge milletleri başta olmak üzere tüm İslam ümmeti için daimi bir tehdit oluşturması, onlarca yılın acılarının tekrarı ve şehitlerin kanlarını heba olması anlamına gelir.''

Uygulanabilir tüm planların ''Filistin'in tamamı tüm Filistinlilere aittir'' ilkesini esas alması gerektiğini kaydeden imam Hamaney, Filistin topraklarından bir karışın bile verilmesinin düşünülemeyeceğini ifade etti.

Filistin halkının nihai hedeften vazgeçmeyeceğini belirten imam Hamaney, bu yüce hedefin gerçekleşmesi için ciddi çalışma, sabır, tedbir, ileri görüşlülük, azim ve ümit gerektiğini kaydetti.

imam Hamaney, Müslüman devlet ve hükümetler ile direniş hareketlerinin her birinin el birliğiyle Filistin halkının direnişini himaye edebileceğini söyledi.

Ayetullah Hamaney, Filistin sorununun ve bu kanayan eski yaranın tedavisi için İran'ın önerisinin referandum olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:

''Biz, Filistin halkının referandumla karar vermesini öneriyoruz. Filistin halkı da diğer halklar gibi kendi kaderini belirleme hakkına sahip olmalı ve ülkenin yönetim biçimini seçebilmeli. Filistin'in asıl halkları, Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler (göçmen yabancı Yahudiler hariç) Filistin içinde, mülteci kamplarında, nerede olurlarsa olsunlar, genel ve düzenli bir referandumla Filistin'in gelecekteki nizamını belirlesin.''

imam Hamaney, referandumla belirlenecek Filistin devleti ve yönetiminin, bu topraklara sonradan göç eden yabancıların (Yahudilerin) durumuna karar vermesi gerektiğini söyledi.

Referandum önerisini, ''adil ve mantıklı'' olarak değerlendiren imam Hamaney, bunun dünya kamuoyu tarafından doğru olarak anlaşıldığını, bağımsız ülke ve halkların desteğini alabileceğini ifade etti.

Siyonistlerin referandum önerisini kolayca kabul edeceklerini beklemediklerini belirten imam Hamaney, bu durumda Filistin halkını desteklemenin ancak düşmanla ilişkiyi kesmekle anlam kazanacağını kaydetti.

İsrail ile ilişkilerin kesilmesini, ''İslam ülkelerinin en büyük görevi'' olarak değerlendiren imam Hamaney, Müslüman ülkelerdeki halk hareketleri ve Siyonizm karşıtı tutumlara rağmen bazı ülkelerin hala İsrail ile ilişkilerini sürdürmesini sorguladı.

imam Hamaney, ''Müslüman devletlerin, siyonist rejimle aşikar ve gizli tüm siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmesi Filistin halkına olan desteğin gerçek bir delilidir'' diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi, saydığı konulara ek olarak, ağır insani ve mali maliytlerin İslami ülkelere dayatıldığını, müslüman millet ve devletlerin zihnini meşgul ettiğini, milyonlarca Filistinli mütlecinin acı çekmesine sebebiyet verdiğini belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney, konuşmasının devamında, Filistin meselesi hakkında diğer önemli noktaları şöyle sıraladı;

“Filistin’in tamamı özgür bırakılmalı, bir kısmı değil. Filistin’in bölünlmesini ön gören herhangi bir öneri kabul edilemez. Filistin’in BM’ye ülye olmasının önerisi aslında Siyonist rejimini Filistin topraklarında kabul etmek anlamına gelmektedir, bu ise Filistin milletinin ve Filistinli mültecilerinin hakkını yemek ve yahut 1948 toprklardaki sakinlerini tehdit etmek hakkıdır. Bu da İslam ümmetinin vücudunu tehdit eden bir kanser tümörünün yerinde kalması ve yıllarca akıtan şehit kanlarının görmezlikten gelmesi anlamına gelmektedir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.