Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Basını Yalanlarını Sürdürüyor

New York Times gazetesinin Irak hükümetinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed?in istifasını istediği yönündeki haberi Iraklı yetkililer tarafından yalanlandı. 

24 Eylul 2011
ABD Basını Yalanlarını Sürdürüyor

El-Alem televizyonunun haberine göre New York Times gazetesinin Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Danışmanı Ali el-Musevi’den naklen Irak hükümetinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’den istifa etmesini istediği yönündeki haberi, gazetenin haberine kaynaklık teşkil eden Ali el-Musevi tarafından yalanlandı.

New York Times gazetesi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Danışmanı Ali el-Musevi’nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in istifa etmemesi nedeniyle Suriye’de bir iç savaş çıkacağını belirterek Irak Hükümetinin Beşşar Esed’den istifa etmesini istediğini söylediğini iddia etmişti.

New York Times ayrıca el-Musevi’nin “Irak hükümetinin rejimlerin değiştirilmesi konusundaki hedefi Amerika’nınkiyle aynıdır; aramızdaki tek fark bu hedefin hangi yöntemle gerçekleştirileceğine ilişkindir” dediğini de öne sürmüştü.

Irak Başbakanlık Danışmanı Ali el-Musevi, bugün bir açıklama yaparak gazetenin haberini yalanladı ve “Irak hükümeti, başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmemekte ve başka ülkelerin yetkililerinden istifa etmesini isteme hakkını kendinde görmemektedir” dedi.

Ali el-Musevi ayrıca New York Times gazetesinin kendisine isnat ettiği sözlerin gerçekle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Mısır İhvanı'ndan Suriye Açıklaması

İhvan-ı Müslimin Hareketi, Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin son yaptığı açıklamada, direnişin evsahibi Suriye'ye verilen desteğin kesilmesini istedi!

Mısır İhvan-ı Müslimin Hareketi’nde yapılan açıklama şöyle:

"Gerek Suriye de gerekse Yemen de olsun, ordu ağır silahlarla barış yanlısı göstericilere uygulanan şiddet gittikçe artmakta bunun neticesinde onlarca suçsuz insan hayatını kaybetmekte, masum kanlar akıtılmakta, halk iç savaşın içine sürüklenmekte ve ülkenin yerle bir olmasına sebep olmaktadır.

Bunların hepsi sadece yöneticilerin koltuklarına sıkı sıkıya sarılmalarından ve mensup oldukları ailelerin yönetimde kalmaya devam etmeleri içindir. Halkın demokrasi, onur, özgürlük, devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması talepleri görmemezlikten gelinmemelidir.

İhvan-ı Müslimin Cemaati, tüm yönetimlerden bu iki mazlum halka karşı olan sorumluluklarını yerine getirmeye davet etmekte ve Yemen ile Suriye yönetimini destekleyerek, halkına karşı işlediği zulme ortak olan devletleri de bu suça ortak olmayı bırakmaya çağırmaktadır.

Aynı zamanda tüm halkları mazlum Yemen ve Suriye halkını destekleme ve hükümetlerine Suriye ve Yemen yönetimlerine karşı gerekli tavrı sergilemeleri için baskı uygulama çağrısında bulunmaktadır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.