Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail, Gazze'yi Yine Vurdu : 6 Şehid

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin farklı bölgelerine hava saldırıları düzenlemeyi sürdürüyor; dünya seyrediyor. 

25 Ağustos 2011
İsrail, Gazze'yi Yine Vurdu : 6 Şehid

04:30 Beyt Laheya şehrine düzenlenen hava saldırısında yaralanan bir Filistinli daha tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Böylece dün akşam saatlerinden itibaren İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında şehid olanların sayısı 6'ya yükseldi.

04:20 Gazze'den yerleşim merkezlerine füze saldırısı düzenlendi.

04:15 İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki bir hedefe füze saldırısı düzenledi.

02:35 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyine sızma girişiminde bulunan İsrail özel birliğine havan toplarıyla karşılık verdi.

02:30 İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Çarşamba günü saat 18:00 ile 22:00 saatleri arasında Beer Sheba, Askalan, Eshkol, Ashdod ve Kerem Ebu Salim yerleşim merkezlerine füze saldırısı düzenlediğini ilan etti.

02:20 İsrail'in son hava saldırısında şehid sayısının 5'e, yaralı sayısının ise 30'a yükseldiği bildirildi.

02:13 İsrail saldırılarına yanıt olarak Gazze'den fırlatılan Grad füzeleri, Beer Sheba şehrine düştü. Bazı İsraillilerin saldırı sırasında yaralandığı öğrenildi.

02:10 İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında yaralananlardan 7 tanesinin çocuk, 4 tanesinin ise kadın olduğu bildirildi.

01:59 Gazze'den füzelerin fırlatılmasından sonra Ashdod ve Beer Sheba şehrinde sirenlerin çaldığı, yerleşimcilerin bir çoğunun ise sığınaklara girdiği öğrenildi.

01:55 Gazze'deki Şifa hastanesine 20 yaralı getirildi. Ebu Yusuf Neccar hastanesine kaldırılan Rafahlının yaşamını yitirdiği bildirildi.

01:51 Filistin Hükümeti Sözcüsü Tahir Nono: Gerilimi tırmandıran İsrail, sonuçlarına da katlanacaktır. Biz, ateşkesin gölgesinde katliamların sürmesini asla kabul etmeyeceğiz. Netanyahu'ya içinde bulunduğu krizden kurtulması için Filistinlinin kanını dökme fırsatını vermeyeceğiz.

01:48 İsrail'in saldırısına direnişten yanıt gecikmedi. Direnişçiler, Gazze'den yerleşim merkezlerine füze saldırısı düzenledi.

01:44 Gazze şeridinin kuzeyindeki Beyt Laheya şehrini hedef alan saldırıda Selame el Mısri adlı 1 Filistinli şehid olurken aralarında bir çocuğun da bulunduğu 10 kişin yaralandı.

01:42 İsrail'in son hava saldırısıyla birlikte son 24 saatte şehid olan Gazzelilerin sayısı 5'e yükseldi.

01:40 Hamas liderlerinden İsmail Eşkar: Düşman, uluslararası toplumun sessiz bakışları altında bu katliamı işlemektedir. Bu ahmakça eylemi işleyen İsrail, her türlü sorumluluğu üstlenecektir. Direnişin, bu saldırılara karşılık verme hakkı vardır.

01:37 Gazze sağlık kaynakları, Beyt Laheya'daki hava saldırısında 10 kişinin yaralandığını bildirdi. Gazze'deki Acil Yardımlar Hizmeti sözcüsü Eşem Ebu Silmiye, saldırıda 1 Filistinlinin de şehid olduğunu açıkladı.

01:10 sularında ise Gazze'nin kuzeyi, İsrail savaş uçaklarının füze saldırısına maruz kaldı. Bölge sakinleri, Gazze'nin kuzeyinde şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Beyt Laheya'yı hedef alan füze saldırısında ilk belirlemelere göre çok sayıda yaralı var. F-16 savaş uçaklarının vurduğu Selam adlı spor kulübünün İslami Cihad Hareketi'ne ait olduğu öğrenildi.

GAZZE'NİN KUZEYİNDE ÇATIŞMA

Gazze'nin kuzeyine sızma girişiminde bulunan İsrail özel birliği ise sınırdaki murabıtlar tarafından karşılandı. Direniş hareketlerinin murabıt birlikleriyle İsrail özel birlikleri arasında, 01:00 sularında şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgeden gelen haberler arasında yer alıyor.

RAFAH'TA TÜNELİ VURDULAR

İsrail savaş uçakları az önce Rafah şehrindeki Selam mahallesine füze saldırısı düzenledi. Selam mahallesini hedef alan saldırıda bazı Filistinlilerin yaralandığı bildirilirken Gazze'nin kuzeyinde de İsrail özel birliğinin sızma girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Aksa radyosunun bildirdiğine göre F-16 savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda yaralanan 3 Filistinlinin sağlık durumları ciddiyetini koruyor.

Şehirdeki Ebu Yusuf Neccar hastanesine kaldırılan yaralılar, ilk tedavilerinden sonra daha iyi imkanlara sahip olan Han Yunus'taki Avrupa hastanesine sevkedildiler.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.