Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kaddafi: Taktik Gereği Çekildim

Libya Diktatörü Muammer Kaddafi, radyo aracılığıyla bir mesaj yayımlayarak Trablus kentindeki karargahının isyancılar tarafından ele geçirilmesine açıklık getirdi. 

24 Ağustos 2011
Kaddafi: Taktik Gereği Çekildim

El-Cezire televizyonu, Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin halka hitaben sesli bir mesaj yayımladığını duyurdu.

İsyancıların başkent Trablus’u ele geçirmesinden sonra ortadan kaybolan Muammer Kaddafi, yayımladığı mesajında Babu’l- Aziziye’den çekilmesinin taktik gereği olduğunu belirtti ve buranın NATO bombardımanı sonucu yerle bir olduğunu öne sürdü.

Öte yandan NATO sözcüsü, Kaddafi’ye bağlı güçlerin direniş göstermesi halinde bu güçlere ait mevzilerin bombalanacağı tehdidinde bulundu.

Kaddafi’nin evi yağmalanıyor

Libyalı isyancıların ele geçirdiği Muammer Kaddafi’nin Bab el-Aziziye’deki karargahının halk tarafından yağmalandığı bildiriliyor.

İsyancılarla birlikte Muammer Kaddafi’nin Trablus’un Bab el-Aziziye’deki karargahına giren BBC muhabiri, halkın Kaddafi’nin mallarını yağmalamakta olduğunu bildirdi.

Kaddafi’nin karargahına giren halkın buradaki tabloları ve ziynet eşyalarını yağmaladığını belirten BBC muhabiri, isyancıların Bab el-Aziziye’deki karargahı tamamen kontrol altına almalarına rağmen Muammer Kaddafi’nin bulunamadığını ifade etti.

İngiliz gizli servisi ajanlarının da Muammer Kaddafi’yi arama çalışmalarına katıldığı, Kaddafi’nin karargahının altında kentin diğer bölgelerine ulaşan tüneller bulunduğu bildirildi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri ise Bab el-Aziziye’nin tamamen ele geçirilmesiyle Kaddafi rejiminin tamamen sona erdiğini belirterek Albay Kaddafi’nin mutlaka bulunacağını açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.