Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'İsrail Türkiye'den özür dilerse...'

Siyonist İsrail'de yayınlanan Ynet Gazetesi yazarı Manfred Gersrenfekd ise 'Türkiye'den özür dilemek, İsrail devletinin resmi tarihini ilelebet çarpıtmak anlamına gelecektir' diye yazdı.  

09 Temmuz 2011
'İsrail Türkiye'den özür dilerse...'

İsrail'in hiçbir konuda asla özür dilememesi gerektiğini yazan ynet yazarı Manfred Gersrenfekd, "İsrail, Türkiye'den özür dilemesin!" başlıklı yazısında "Mavi Marmara olayından ötürü Türkiye'den özür dilemek, İsrail devletinin resmi tarihini ilelebet çarpıtmak anlamına gelecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın İsrail karşıtı hissiyatları körüklemeyi propaganda aracı olarak kullandığı iddia eden Gersrenfekd, Türk seçimlerinin geride kaldığı için Erdoğan'ın artık İsrail’e yüklenmekten kazanacağı bir şey kalmadığını yazdı.

Şu an Türkiye'nin en önemli derdinin Suriye olduğunu issia eden ynet yazarı, "İsrail özrünün -ne kadar sınırlı olursa olsun-, ilk başta göründüğünden çok daha olumsuz etkileri olacak. Özürler doğası gereği, tartışmanın büyük oranda kapanması sonucunu doğurur. Ama İsrail ve Yahudi halkı, özürler konusunda diğer tüm ülkelerden daha fazla tarihi tecrübeye sahip ve bu yüzden özrün önemini iyi bilmeleri gerek" diyerek İsrail'i uyardı.

İsrail'in özür dilemesinin Erdoğan'ı daha güçlendirmesinden korkan Siyonist yazar Gersrenfekd, "Dünyanın bugüne dek Erdoğan’ın nasıl iş gördüğünü anlamak konusunda yeterince vakti oldu. Sözgelimi 2004’te birdenbire İsrail’i devlet terörizmiyle suçladı. 2005’te arayı düzeltmek için İsrail’e bir ziyaret yaptı. Gelecekte tutumunu müspet yönde değiştireceğine dair bir ihtimal var mı? Ülke içinde baskı altında kalmadığında, bunu İsrail’e tekrar saldırmak için fırsat sayabilir. İsrail özür dilerse, Erdoğan 'Görüyorsunuz, onlara saldırmakta haklıydım' diyebilir. İsrail de ilişkileri iyileştirmek meselesinden geriye, sonsuza dek kayıtlarda yer alacak hak edilmemiş bir özürden başka bir şey kalmadığını görecek" dedi.

Mavi Marmara saldırısı ile ilgili Birleşmiş Milletler Soruşturma Komisyonu'nun raporu açıklanmadı. Ancak raporun içeriğine dair sızdırılan bilgilerde, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın ve ambargonun meşru gösterildiği iddia ediliyor. Türkiye kamuoyu ise Siyonist İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun meşru gösterilme çabasına tepki gösteriyor.

Mazlumder: Türkiye Zaaf Göstermemeli

Raporun içeriğine dair bilgilerin dışarıya sızdırılmasını nabız yoklama olarak değerlendiren Mazlumder İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, İsrail'in yaptığı katliamların ortada olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Özgürlük filosuna yapılan saldırıyla ilgili Türkiye'nin dik duruşunu sürdürmesi gerektiğini belirten Cüneyt Sarıyaşar, "Bizi üzecek olan Türkiye'nin bu konuda zaaf göstermesidir" dedi.

Birleşmiş Milletlerin, Güvenlik konseyindeki 5 ülkenin kontrolünde olduğuna dikkat çeken Sarıyaşar, BM Genel Sekreterinin İsrail lehine bir çıkarılması için uğraştığının görüldüğünü söyledi. Gazze'ye uygulanan ambargonun BM'nin aldığı kararla meşrulaşamayacağını dile getiren Sarıyaşar, BM'nin gasıp devletlerin insanlık adına çalışıyor gibi görünerek, göz boyayan ve illizyon yapan organizasyon olduğunu dile getirdi. Asıl meşruiyet kaynağının insanların vicdanları olduğunu belirten Sarıyaşar, "Gazze'ye uygulanan abluka hem karadan hem de denizden kaldırılmalıdır. Gazze'ye sadece çocuk bezi ve maması değil, kendilerini savunmak için silahların da girmesi gerekir. Bu da meşrudur" dedi. Batı Şeria, Kudüs ve Eriha'nın Gazze'nin gölgesinde kalmaması gerektiğini dile getiren Sarıyaşar, bu şehirlerde de her çok sayıda İsrail'in kontrol noktası olduğunu, halkın zor durumda olduğunu hatırlattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.