Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye, İmam Musa Kazım (as)'a Ağladı (Foto)

Yedinci İmamımız Hz. İmam Musa Kazım (as) şehadet yıldönümünde, başta Kazimiye olmak üzere dünyanın birçok noktasında matem merasimleriyle anıldı. 

28 Haziran 2011
Zeynebiye, İmam Musa Kazım (as)'a Ağladı (Foto)

İstanbul Zeynebiye Camii'nde de İmam Musa Kazım (as)'ın şehadet yıldönümü münasebetiyle matem merasimi düzenlendi.

27 Haziran Perşembe günü akşam namazının ardından başlayan törende, Hollanda Denhaag Ehlibeyt Camii İmamı Ş. İsrafil Demirtekin İmam Musa Kazım (as)'ı anlattı. Konuşmasının ilk kısmında cemaat namazının öneminden bahseden Demirtekin, konuşmasının ilerleyen kısımlarında İmam'ın, zindanlarda gördüğü onca eziyete rağmen etkili mücadelesinden ve O'nu sevenlerin bugün hala saldırı ve eziyetlere maruz kaldığından bahsetti.

Ş. İsrafil Demirtekin, konuşmasının ardından okuduğu mersiye ile Zeynebiyelileri gözyaşlarına boğdu. Mersiyenin ardından Zeynebiyeli gençler, okunan sinezenler eşliğinde İmam Musa Kazım için sinelerini dövdüler. Tören, okunan dualarla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.