Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aliyev'e Yüz Bin İmzalık Başvuru

Azerbaycan'ın önde gelen insan hakları kurumlarından DEVAMM (İnanç ve Vicdan Özgürlükleri Derneği) başörtü sorununun tamamen çözümü için ?Azerbaycan Cumhurbaşkanına yüzbinlik başvuru? kampanyasını başlatıyor. 

27 Haziran 2011
Aliyev'e Yüz Bin İmzalık Başvuru

DEVAMM başkanı Hacı İlqar İbrahimoğlu konuya ilişkin açıklamasında: “Kampanyamız bölücü değil, birleştirici olacak. Bu sorunun devam etmesi kimseye hayır getirmez. Amacımız bu iyi niyet girişimiyle dini inançla bağlı sorunların tek seferde çözülmesidir.” diye konuştu.

DEVAMM'dan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Azerbaycan'da okullarda başörtüsü yasağı uygulaması artık yedi ayı aşmış durumda. Bu yasağın yüz binlerce insanı manevi ıstırablara soktuğu bir gerçek. Bununla beraber bu yasak toplumsal birliği olumsuz yönde etkiliyor, ülkenin gelişmesi için hayati olan iç bağların zayıflamasına neden oluyor.

Bunları göz önünde bulundurarak, ülkenin gelişmesine katkıda bulunmak, Allah karşısında görevini yapmak, toplumsal birliğe ve devletimizin güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla, DEVAMM Anayasanın 12.I (İnsan ve vatandaş haklarının temini devletin yüce amacıdır), 26.II (Devlet herkesin özgürlüklerinin ve haklarının savunmasına teminat veriyor), 48.I (Herkesin vicdani özgürlüğü vardır), 48.II (Herkesin dinle ilişkisini özgürce tayin etmek, herhangi bir dine tek başına veya başkaları ile beraber inanmak veya hiçbir dine inanmamak, dine olan inancını açıklamak ve yaymak hakkı vardır) maddelerini esas alarak, Anayasanın 57.I (Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarının devlet kurumlarına şahsen başvurmak, veya tekbaşına veya toplu yazılı başvurular yapmak hakkı vardır) maddesine ve “Vatandaşların başvurusuna bakılması kuralları hakkında” Azerbaycan Cumhuriyeti Yasasının 1. Maddesini esas alarak, “Azerbaycan Cumhurbaşkanına yüz binlik başvuru” kampanyasını başlatmış bulunuyor.

Kampanya kapsamında en az 100 bin vatandaşın imzası toplanarak Azerbaycan Cumhurbaşkanına başvuru planlanmıştır. Dünya görüşü, siyasi görüşü ve inancı ne olursa olsun kamuoyumzuun her kesiminden insanların katılımını bekliyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.