Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn'in 35. Şehidi Fatima...

İmam Hadi?nin (a.s) şehadet yıldönümü dolayısıyla düzenlenen matem merasimlerine Bahreyn polisi gözyaşartıcı gaz, plastik mermi, ses bombaları ve saçma atan silahlarla müdahale etti. Müdahale sonucu ?Fatıma Ali Halil? adlı 9 yaşındaki Bahreynli kız çocuğu gazdan etkilenerek şehit oldu. Böylelikle Bahreyn?de barışçı gösterilerin başladığı ilk günden bu yana şehit sayısı 35?e yükselmiş oldu.  

06 Haziran 2011
Bahreyn'in 35. Şehidi Fatima...

Bahreyn’in masum ve cesur halkı dün gece İslam, özgürlük ve şeref yolunda 35. Şehidini verdi.

İmam Ali Naki (Hadi)’nin (a.s) şehadet yıldönümü dolayısıyla düzenlenen matem merasimlerine Bahreyn polisi göz yaşartıcı gaz, plastik mermi, ses bombaları ve saçma atan silahlarla müdahale etti. Müdahale sonucu “Fatıma Ali Halil” adlı 9 yaşındaki bir Bahreynli kız çocuğu gazdan etkilenerek şehit oldu.

Böylelikle bu masum Bahreynli kız çocuğunun adı Bahreyn halkının zulüm, cinayet ve ayrımcılık yolunda verdikleri 35. Şehidi olarak kaydedilmiş oldu.

Vefak yetkilisi Seyyid Hadi, ''Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırılar, durumu daha da kötüleştirecek. Bu tür merasimler Bahreyn'de yüz yıllardır imamların veladet ve şehadet günlerinde yerine getirilen çok normal bir dini merasimdir, biz bunu yüzyıllardır yapmaktayız. Yetkililer dini kutlamalara saldırmayacaklarını söylemişlerdi, ama yaptıkları bu'' dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.