Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Halk Filistin'e Dönmek İstiyor

'Halk Filistin'e Dönmek İstiyor' sloganıyla başlayan Üçüncü İntifada gösterilerinde Filistin'in çeşitli yerlerinde yirmiye yakın şehit verildi. 

16 Mayıs 2011
Halk Filistin'e Dönmek İstiyor

Mısır'ın başkenti Kahire'deki İsrail elçiliği önünde düzenlenen gösteriye Mısır polisi müdahale etti. Gaz bombasının kullanıldığı müdahale sonrasında çok sayıda Mısırlı genç yaralandı.

Fas'ta düzenlenen "Dönüş Yürüyüşü" de kana bulandı. Emniyet güçlerinin müdahale ettiği yürüyüş sırasında çok sayıda Faslı genç yaralandı.

Suriye'nin Golan ve Lübnan'ın Marun Ras bölgesinde düzenlenen gösterilerde şehid düşenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Ürdün emniyet güçleri, Ürdün'deki gösteriye müdahale etti. Gösteriye katılan Türkiyeli Filistin Gönüllüleri'nden 5 kişi yaralandı. Gösteriye katılan Nureddin Şirin'in, kolundan yaralandığı öğrenildi.

Türkiyeli gönüllülerden bir tanesinin de kalp krizi geçirdiği, ilk müdahalenin çevredeki sağlık ekipleri tarafından yapıldığı bildirildi. Tedavisinden sonra lalk krizi geçiren Türkiyeli gönüllünün, sağlık durumunun normale döndüğü öğrenildi. 1000'i aşın göstericinin katıldığı gösteri de onlarca kişinin yaralandı.

Ürdün emniyet güçleri, Türkiyeli Filistin Gönüllüleri'nin taşıyan otobüsün camlarını tamamen kırdı. Otobüste ağır maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.

Yaralı gönüllülerin tedavileri, olay yerinde yapılırken, gönüllüler arasından oluşturan bir yardım ekibi, gaz bombalarından etkilenen Ürdünlülere yardım etmek için harekete geçti. Bölgeye yakın bir sağlık ocağının dahi olmaması, Ürdünlülüleri endişelendiriyor.

Ürdün'deki gösteride yaralananlar arasında el Aksa Televizyonu muhabiri Habib Ebu Mahfuz da yer alıyor. Ebu Mahfuz, Ürdün emniyet güçlerinin, el Kerame'ye gitmek isteyen göstericileri güç kullanarak durdurduktan sonra göz altına almaya başladı. Onlarca göstericinin göz altına alındığı gelen haberler arasında.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ürdün'deki krize müdahil oldu. Ürdünlü yetkililerle görüşen Dışişleri Bakanlığı, otobüsün güvenli bir noktaya çekilmesini sağladı, yaralılar için ise özel bir hastaneyi hazır hale getirttiği öğrenildi.

Ürdün'deki saldırıdan el Cezire'nin muhabiri de nasibini aldı. Emniyet güçlerinin saldırısı için bir gerekçenin olmadığını savunan el Cezire muhabiri, emniyet güçlerinin kameraları kırdığını, araçlarında da ağır maddi hasara yol açtıklarını söyledi.  

Hamas'ın resmi sözcüsü Sami Ebu Zubri "Bugün Filistin içerisinde ve sınır bölgelerinde düzenlenen gösteriler, Siyonizmle mücadelede dönüm noktası oldu. Filistinlilerin, bugün düzenledikleri eylemler, ne pahasına olursa olsun, topraklarına dönmekteki kararlılıklarını göstermektedir" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.