Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zehra Ana'ya Afganistan'dan Selamlar (Foto)

Afganistan Yoksullukla Mücadele Kurumu kurucularından Dr. Syed Ishaq, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Zeynebiye ziyaretini ve camiamızın yardım kurumu olan Zehra Ana Derneği'nin faaliyetlerini Afganistan'da düzenlediği programla tanıttı. 

08 Mayıs 2011
Zehra Ana'ya Afganistan'dan Selamlar (Foto)

Yıllardır savaş, işgal, katliamlar ve bunların getirdiği ağır yoksullukla yaşama tutunmaya çalışan Afgan halkı yardım kuruluşlarıyla nefes almaya çalışıyor. Bu kuruluşların önde gelenlerinden Afganistan Yoksullukla Mücadele Kurumu'ndan Dr. Syed Ishaq, nisan ayında İngiltere'den İstanbul'a gelerek, başta Türkiye Caferileri Selahattin Özgündüz olmak üzere Ehlibeyt alimleri ve Zehra Ana Derneği yöneticileriyle görüşmüştü.

Görüşmelerde Afganistan'daki koşullar hakkında Ehlibeyt dostlarını bilgilendiren Ishaq, kurumun yoksulluğu gidermeye yönelik faaliyetlerini anlatmıştı. Katkılarını kurum görevlisine sunan Zehra Ana Derneği, Afganistan Yoksullukla Mücadele Kurumu ile ortak çalışma kararı almıştı.

Görüşmelerin ardından Afganistan'a giden Dr. Syed Ishaq, Türkiye temasları hakkında Afganistan ulemasını bilgilendirme ve katkıda bulunanlara şükran programı düzenledi. 7 Mayıs Cumartesi günü Zeynebiye'ye gelen Ishaq, bu programın içeriği ve katılımcılar hakkında Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'a bilgi verdi.

Dr. Syed Ishaq, 15 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü programında da Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin misafirleri arasında olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.