Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İlgar İbrahimoğlu Zeynebiye'yi Ziyaret Etti (Foto)

Azerbaycan'ın tanınmış ilahiyatçısı ve insan hakları savunucusu Hacı İlgar İbrahimoğlu Zeynebiye'yi ziyaret ederek Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ve Zeynebiye Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Kasım Alcan ile görüştü. 

19 Nisan 2011
İlgar İbrahimoğlu Zeynebiye'yi Ziyaret Etti (Foto)

Avrupa'da temaslarının ardından İstanbul Zeynebiye Camii'ni ziyaret eden Hacı İlgar İbrahimoğlu 17 Nisan Pazartesi günü Deyerler.org muhabiri Ebuzer Ahmedli ile birlikte Zeynebiye'yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Görüşmede dünyadaki İslamofobi, Karabağ ve bölge meseleleri müzakere edildi.

Görüşmede Türkiyeli Caferilerin faaliyetlerinin dünyanın dört bir yanında, özellikle Azerbaycan'da dikkatle takip edildiğini vurgulayan İbrahimoğlu, özellikle Halkalı Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin İslam dünyası için örnek bir program olduğunun altını çizdi.

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin bir an önce hizmete geçmesinin Azerbaycan'da da heyecanla beklendiğini belirten İbrahimoğlu "Bu büyük merkez sadece Türkiye'ye değil, bölgemize hizmet edecektir. Allah'tan bu külliyenin bir an önce tamamlanıp hizmete geçmesini diliyoruz. ZCKM, bölgenin birlik ve beraberliğine, huzur ve refaha hizmet edecektir." dedi.

Görüşmelerin ardından Turan ile Zeynebiye Camii'ne geçen İbrahimoğlu, akşam namazının ardından Zeynebiyelilere seslendi. Zeynebiye'nin çalışmalarının tüm dünyada takdirle karşılandığını belirten İbrahimoğlu "Sizler başta Aşura olmak üzere birçok faaliyetinizde dünyaya Huseyni mesajlar veriyorsunuz. Azerbaycan için, her yıl Hocalı etkinlikleriyle yanınızdayız, diyorsunuz. Bahreyn zulmüne tepkisiz kalmıyor, mazlumları destekliyorsunuz. Allah sizleri var etsin." dedi.

Konuşmasında Hz. Fatıma'nın vefat günlerine de değinen İbrahimoğlu, bu bağlamda Karabağ ve Bahreyn'deki facialara atıfta bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.