Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Gazze?ye Saldırırsa Biz de Savaşırız

Eski Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradey, Mısır?da Hüsnü Mübarek iktidarının sona ermesinden sonra adı cumhurbaşkanlığı için geçen isimlerin başında geliyor. 

06 Nisan 2011
İsrail Gazze?ye Saldırırsa Biz de Savaşırız

Baradey cumhurbaşkanı olması durumunda, Mısır'ın Ortadoğu politikalarındaki tutumunun değişeceğinin ipuçlarını verdi. El Vatan gazetesine mülakat veren Baradey, "Eğer İsrail Gazze'ye saldırırsa biz de Siyonist rejime savaş açarız" diye konuştu. Baradey ayrıca muhtemel bir İsrail saldırısında Refah sınır kapısını açacağını ve Arap Birliği savunma anlaşmasının yürürlüğe sokulacağını da söyledi. "İsrail, Filistin'in ruhunu kontrol ediyor" diyen Baradey, İsrail-Filistin barış görüşmelerinde yaşanan tıkanıklığın nedeni olarak da iki taraf arasındaki güç dengesizliğini gösterdi. Baradey'in en büyük rakibi olarak gösterilen Arap Birliği Başkanı ve Mısır'ın eski Dışişleri Bakanı Amr Musa da geçtiğimiz günlerde İsrail'i suçlamıştı. Musa, 1991-2001 yılları arasındaki dışişleri bakanlığı dönemindeki en büyük sıkıntının İsrail'in barış sürecindeki olumsuz politikaları olduğunu söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.