Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermeniler Paris'te Türk Standına Saldırdı!

Fransa'nın Versailles Sergi Salonu?nda yapılan Paris 31?nci Uluslararası Kitap Fuarı?nda Türk standı, Nor Seround örgütü üyesi medeniyetsiz Ermeni gençlerin saldırısına uğradı.  

23 Mart 2011
Ermeniler Paris'te Türk Standına Saldırdı!

Paris Kitap Fuarı’nda ‘Türklerin 2000 Yıllık Tarihi’ adlı kitapta sahte Ermeni soykırımı ile ilgili bölümleri protesto eden bir grup kendini bilmez Ermeni, kitapların üzerine ‘İnkâra hayır’ etiketleri yapıştırdı.

Salon yönetiminden de bedava dağıtılan “Türklerin 2000 Yıllık Tarihi” isimli kitabın geri çekilmesini isteyen Ermeni gençler eylemin ardından salonu “Ermeni soykırımını inkara hayır” sloganları atarak salonu terk ettiler.

Olay üzerine Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, fuarın onayladığı bir kitaba ve standa yönelik bu tür bir girişimi engellemeyen fuar yönetimiyle ilgili resmi ve diplomatik süreç başlatarak yazılı açıklama istedi.

Ermenilerin bu saldırgan davranışları ilk değil, son da olmayacak. Dünyayı soykırım yalanlarıyla uyutan Ermeniler, işledikleri cinayetleri bu şekilde örtmeye çalışıyorlar. 1973 yılının nisanında yine Paris'te Türk Başkonsolosluğu ve ŞY ofisleri Ermenilerce bombalandı. Aradan iki yıl geçti; 24 Ekim 1975'te, yine Paris'te Ermeni teröristler Türk Büyükelçi’yi tuzağa düşürdü. Büyükelçi İsmail Erez ve şoförü Talip Yener öldürüldü. ASALA ve JCAG (Ermeni Soykırımı İçin Adalet Komandoları) sorumluluğu ayrı ayrı üstlendiler.

14 Mayıs 1977'te yine Paris'te Türk Turizm Bürosu’na bombalı saldırı düzenlendi, büroda ağır hasar meydana geldi. ‘Yeni Ermeni Direniş Grubu’ olayın sorumluluğunu üstlendi.

Daha bitmedi, yine Paris...

8 Aralık 1979, Paris: Aynı gün dört ayrı patlama gerçekleşti. Patlamaların ilki ŞY bürolarında oldu. Diğer patlama Türk Çalışma Ateşeliği ve Turizm bürolarındaydı. En son bombalı saldırı girişimi ise Türkiye’nin OECD daimi temsilciliği’ne dönüktü ve zamanında farkedilerek etkisiz hale getirildi. Olayların sorumluluğunu Ermeni JCAG üstlendi.

18 Kasım 1979, Paris: Bombalı saldırıda ŞY, KLM ve Lufşansa büroları tamamen tahrip oldu. İki Fransız polisin yaralandığı olayların sorumluluğunu ASALA üstlendi.

22 Aralık 1979, Paris: Turizm Ateşemiz Yılmaz Çolpan, Champs Elysee’de sokakta yürürken suikasta uğradı. Saldırıyı bir çok grup birden üstlendi. Bunlar arasında ASALA, JCAG ve ‘Soykırıma Karşı Ermeni Militanları Komandoları’ da vardı.

26 Eylül 1980, Paris: Büyükelçilik Basın Konsolosu Selçuk Bakkalbaşı evine girerken vuruldu. Hayatta kalmayı başaran Bakkalbaşı ömür boyu felçli kaldı. ASALA saldırıyı üstlendi.

14 Ocak 1981, Paris: Elçilik Ekonomi Konsolosu Ahmet Erbeyli’nin aracına bombalı saldırı düzenlendi. Erbeyli olaydan yara almadan kurtulurken araç kullanılmaz hale geldi. Olayı ASALA bağlantılı ‘Alex Yenikomechian Komandoları’ adlı bir grup üstlendi.

4 Mart 1981, Paris: İki Ermeni terörist elçilik çalışma Ateşesi Reşat Moralı, elçilik Din İşleri Ateşesi Tecelli Arı ve Anadolu Bankası Paris Temsilcisi İlkay Karakoç’un üzerine ateş açtı. Moralı ve Arı suikastın kurbanları olurken Karakoç olaydan kurtulmayı başardı. Saldırının sorumluluğunu ASALA üstlendi.

11 Haziran 1981, Paris: Ara Toranyan önderliğinde bir grup terörist ŞY bürolarını bastı. Teröristler Fransız polisince adeta görmezden gelindi ve olay yerinden tahliye edildiler. Bunun dışında herhangi bir işlem yapılmadı.

24 Eylül 1981, Paris: Dört Ermen terörist Türk Başkonsolosluğu’nu işgal etti. Binaya girişleri esnasında teröristler Konosolos Kaya İnal ile güvenlik görevlisi Cemal Özen’i ağır yaraladılar. Özen daha sonra hastanede hayatını kaybetti. ASALA üyesi teröristler 56 rehine aldılar.

2 Ağustos 1982, Paris: Ermeni terörist Pierre Gulumian bomba hazırlarken bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

12 Ağustos 1982, Paris: Teröristler Türk Turizm Ateşeliği’ni koruyan bir polis memuruna ateş açtı, şans eseri saldırıda yaralanan olmadı.

22 Ocak 1983, Paris: İki terörist el bombalarıyla ŞY ofislerine saldırdı. Kimsenin yaralanmadığı olayın sorumluluğunu ise ASALA üstlendi. Aynı gün Fransız polisi Orly Havaalanı’nda ŞY kontürünün yakınlarında güçlü bir patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

15 Temmuz 1983, Paris: Orly Havaalanı’nda ŞY bankosunun önünde bomba patladı. Sekiz kişi öldü, 60’dan fazla kişi yaralandı. Olay alanı katliam yerine döndü. Suriyeli Ermeni Varadjian Garbidjian bombayı kendisinin yerleştirdiğini itiraf etti. Olayı ASALA üstlendi.

28 Kasım 1985, Paris: Fransız polisi ABD vatandaşı olan ASALA-RM üyesi olan Monte Melkonyan’ı yakaladı. Melkonyan’ın dairesinde silahlar ve patlayıcıların yanısıra Fransa’ya sefer düzenleyen Türk gemilerinin resimleri, geliş-gidiş saatleri ve Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi Adnan Bulak’ın fotoğrafı bulundu.

Bunlar, Ermeni canilerin dünyanın dört bir yanında çeşitli yerlere yaptıkları saldırıların sadece küçük bir kısmı.. Dünya, bu teröristleri koruyup kolladığı müddetçe, Ermeniler daha çok kan akıtacaklar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.