Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan Karıştı

Suudi yönetiminin Bahreyn?e askeri müdahalede bulunması, Arabistan?ın kendi içinde karışıklıkların yaşanmasına sebep oldu. 

17 Mart 2011
Suudi Arabistan Karıştı

Bahreynli muhalif grupların halka güvenlik güçlerinin saldırılarına karşı direnme çağrısı yaptığını ve Bahreyn yönetiminden ülkede bulunan Körfez ülkelerine mensup askeri güçlerin derhal geri gönderilmesini istediğini belirterek Bahreyn parlamentosu milletvekillerinden Muhammed el-Helvaci’nin de güvenlik güçlerinin halka uyguladığı şiddeti protesto ederek görevinden istifa ettiğini duyuruldu.

Suudi Arabistan’ın Şuveyka ve Habbabiye kentlerinde yoğun güvenlik önlemlerine rağmen yönetim karşıtı gösteriler düzenlendiğini belirtti. Suudi Arabistan’ın doğusundaki Katif kentinde 2 bin kadar göstericinin Bahreyn’e yapılan askeri müdahaleyi protesto ettiği bildirilirken ülkenin doğusundaki Tarut kentinde düzenlenen gösterilerde ise Suudi güvenlik güçlerinin halkın üzerine ateş açtığı ifade edildi.

Öte yandan Çin resmi haber ajansı Xin Hua, Amerikan Başkanı Barack Obama’nın Suudi Arabistan ve Bahreyn krallarıyla bir telefon görüşmesi yaparak Bahreyn’de yaşanan şiddet olaylarından endişe duyduğunu ve her iki liderden de Bahreyn’de yaşanan gelişmeler karşısında azami ölçüde soğukkanlı davranmalarını istediğini duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.