Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn?de Yaşanacak Katliamlardan ABD Sorumlu Olacak

Bahreyn?e gönderilen askeri güçlere tepki gösteren İran İslami Şura Meclisi Başkanı, bu ülkede yaşanacak katliamlardan ABD sorumlu olacağını kaydetti. 

15 Mart 2011
Bahreyn?de Yaşanacak Katliamlardan ABD Sorumlu Olacak

Meclisin açık oturumunda konuşan İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ABD Savunma Bakanı’nın Bahreyn’i ziyaret etmesi ve Avrupa ülkelerin çifte tutum sergilemeleri, batının ve ABD’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söyledi.

ABD Savunma Bakanı’nın dile getrirdiği sözlere işaret eden Laricani, kandırmaca davranışıyla iki hafta öncesine kadar demokrasiden söz eden ABD’nin bölgsel devrimlerden endişelediğini ifade etti.

Laricani, ABD’nin desteğiyle yapılan askeri müdaheleden Bahreyn’de meydana gelebilecek her çeşit şiddet ve katliamdan bu ülke sorumlu olacağını kaydetti.    

ABD ve bölge ülkeleri tarafından Bahreyn’e gönderilen askeri güçlerin saraylarda yaşayanların zararına olacğaını söyledi.

İran'dan Bahreyn'e kınama

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Bahreyn yönetiminin göstericilere karşı şiddet yolunu seçmesini sert dille eleştirirken Bahreyn'de halkın bastırılması için bu ülkeye yapılan yabancı müdahaleleri de kınadı.

El'Alem kanalına demeç veren Ramin Mihmanperest, İran'ın daha önce de bildirdiği gibi Bahreyn halkının isteklerine kulak verilmesi ve onların isteklerinin karşılanması gerektiğini ayrıca göstericilere karşı şiddet yoluna son verilmesini dile getirdi.

Bahreyn halkının bastırılması için yapılan çalışmaların doğru olmadığını belirtin Mihmanperest, bunun yerine halkın haklı isteklerinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ramin Mihmanperest, Bahreyn'e bazı Arap ülkelerinden gelen askeri güçlere temasla, Bahreyn halkının bastırılması için diğer ülkelerden asker getirilmesinin kabul edilemez bir hata olduğunu ve bundan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.06/

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.