Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kaddafi'den Otel Şovu!

Libya lideri Muammer Kaddafi bir kez daha Trablus'ta kameralar karşısındaydı. Kaddafi beklendiği gibi bir açıklama yapmadı, iki özel röportaj verdi, otele girişi ve çıkışı görüntülendi. Ve sabaha doğru, daha önce çekilip gecikmeyle servis edildiği anlaşılan konuşması yayınlandı. Kaddafi yine ülkesindeki durumdan El Kaide'yi sorumlu tuttu.  

09 Mart 2011
Kaddafi'den Otel Şovu!

Libya lideri, kendisine yakın Zintan aşiretine mensup gençlere konuştu. Konuşmasında, Libya ordusunun ülkenin orta ve batısında isyancıları mevzi kaybettirmesinin rahatlığı vardı.

Kaddafi, "Komünistler, Baatistler, Müslüman Kardeşler hepsi aynı ve biz onlardan farklıyız" dedi, Ortadoğu'daki diğer otoriter rejimlerin sarsılmasında önemli rol oynayan Müslüman Kardeşler'i, Libya'nın gençlerini harcamakla suçladı.

Kaddafi yandaşlarına bir de adres gösterdi, isyanın ilk günlerinden bu yana muhalefetin elinde olan Bingazi için "Bingazi özgürleştirilmeli" dedi.

Muhalifler, Kaddafi'nin iktidarı bırakmak karşılığında güvenli çıkış için pazarlığa oturduğunu iddia etmiş, istifası için 72 saat süre tanımıştı.

Libya hükümeti ise pazarlık iddialarını reddetti. Kaddafi son konuşmasında da çekilme yolunda hiçbir sinyal vermedi.

Ülkede son durum!

Libya'da bir yandan da gerginlik sürüyor. Ülkeden çatışma haberleri birbiri ardına geliyor. Libya hükümeti Bin Cevad kasabasının Kaddafi güçlerinin kontrolüne geçtiğini duyurdu. Ras Lanuf ve Zaviye'de de gün boyu çatışmalar sürdü.

Muhalifler için  petrol sıkıntısı da kapıda gibi. İsyancıların kontrolündeki petrol bölgelerinde bulunan bir çok rafineride üretim durdu. Yakıtın birkaç gün içinde biteceği iddia ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.