Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Cidde Sular Altında (Foto)

Suudi Arabistan'da haftalardır aralıklı olarak yağan yağmur sonucu Cidde şehrinde ana ve tali yollar tamamen sular altında kaldı. Sel sularına kapılan 1500 kişi helikopterlerle kurtarıldı. Filistin caddesinde mahsur kalan bazı Türk vatandaşların da kurtarıldığı açıklandı. 

29 Ocak 2011
Cidde Sular Altında (Foto)

Suudi Arabistan'da haftalardır aralıklı olarak yağan yağmur sonucu Cidde şehrinde ana ve tali yollar tamamen sular altında kaldı. Yüzlerce araç sular altında mahsur kalırken, birçok kişi helikopterlerle kurtarıldı. Mekke-Cidde, Cidde-Medine yolları aşırı yağmurlardan tamamen trafiğe kapandı, yollarda araçlarda mahsur kalan yüzlerce kişi yüksek yerlere çıktı. Sivil savunma ekipleri sel sularına kapılan 1500 kişiyi kurtardı. Sivil Savunma Genel Müdürü Abdullah Cadavi, silahlı kuvvetler, sınır ve sivil savunma birliklerinin şimdiye kadar sel sularına kapılan 1500 kişiyi kurtardığını bildirdi. Sivil savunma ekiplerine bağlı helikopterin pilotu Muhammed El Harbi, sabah saatlerinde Cidde civarında yaptığı keşif uçuşlarında sel sularına kapılan 44 kişiyi kurtardığını, iki gündür 500 kişiyi kurtarmayı başardıklarını kaydetti. El Harbi, sel sularının yüzlerce aracı kentin dışına sürüklediğini ve bu araçlarda kurtarılmayı bekleyenlerin bulunduğunu tahmin ettiklerini, bunun için de kurtarma çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.