Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kurtlar Vadisi - Filistin Vizyona Girdi

Siyonist İsrail'in işlediği cinayetleri tüm çıplaklığıyla ortaka koyan, bu yüzden çeşitli kesimlerden tepki gören Kurtlar Vadisi - Filistin filmi vizyona girdi; dünyanın dört bir yanında büyük ilgi gördü. 

29 Ocak 2011
Kurtlar Vadisi - Filistin Vizyona Girdi

New York Times'tan eleştiri

Son günlerin tartışmalı filmi 'Kurtlar Vadisi: Filistin'e New York Times'tan eleştiri geldi. Gazete, Türkiye'den resmi yetkililerinin katılımıyla 'dönüm noktası' olan Holokost törenine filmin galasının gölge düşürdüğünü yazdı

ABD'nin en prestijli gazetelerinden New York Times, 'Anti-İsrail İçerikli Film Türkiye'deki Holokost'u Anma Gününü Alt Üst Etti' başlıklı haberinde, 'Kurtlar Vadisi: Filistin' filmini topa tuttu. Türkiye'de perşembe günü ilk defa Holokost'un resmi onay ile anıldığına dikkat çekilen haber, etkinliğe, İsraillileri 'şer' gibi gösteren filmin cuma günü için planlanan galasının gölge düşürdüğünü savundu. Haberde, 'İstanbul'daki tören, İslam yanlısı Türk hükümeti ile Türkiye'nin Yahudilerini bir araya getirmede bir dönüm noktası olarak değerlendirildi. Birçok Türk Yahudisi, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler konusunda rahatsızlık dile getirmiş bulunuyor' denildi.

İlişkilerin, Türk hükümetinin İsrail'in 2008 yılında Gazze operasyonunu kuvvetli ifadelerle kınamasından sonra gerilemede olduğunu belirten gazete, 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara baskınının da Türkiye'yi öfkelendirdiğine ve diplomatik ilişkilerin durduğuna dikkat çekti. New York Times, Mavi Marmara'nın prodüktörlere ilham verdiğini, filmde, İsrailliler'in bebek katilleri olarak gösterildiğini, İsrail'in de yapımı 'Yahudi karşıtlığı' olarak niteledirdiğini anımsattı.

BBC: Bu film ilişkileri gerer!

Vizyona giren 'Kurtlar Vadisi: Filistin' filmine bir tepki de İngiliz yayın kuruluşu BBC'den geldi. Filmin Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da gerebileceğini öne süren BBC'nin İstanbul muhabiri Jonaşan Head'in kaleme aldığı haberde, filmde geçen yıl 9 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği İsrail'in Gazze'ye yardım götüren filoya saldırısının konu alındığı kaydedildi. Filmin konusuna da değinilen haberde, 'Bu film, Rambo'nun Türk versiyonu ya da Chuck Norris filmleri gibi' denildi. Senarist Bahadır Özdener'in görüşlerine yer verilen haberde, Özdener'in filmin Yahudi karşıtı olduğu eleştirilerine katılmadığı aktarıldı.

Filmin konusu

Gazze'ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin'e gitmiştir. Yapılacaklar bellidir: Bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirilmelidir. Filistinlilerle kurulan ilk temaslar sayesinde hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar'ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer'in kural tanımaz gaddarlığı ve teknolojik imkânları işleri zorlaştırmaktadır. Polat, Moşe'ye ulaşmaya çalışırken, Filistin'de masum insanların nasıl öldürüldüklerini görür. Moşe, köyleri yıkmakta, çocukları öldürmekte ve Polat'a yardım eden herkesi hapse atmaktadır. Ancak teknolojik imkânlar ve kural tanımazlık, Moşe'yi kurtarmaya yetmeyecektir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.