Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Amri Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Suudi Arabistan'ın önemli Ehlibeyt alimlerinden Allame Şeyh Amri için Zeynebiye Camii'nde taziye meclisi düzenlendi. 

26 Ocak 2011
Ayetullah Amri Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

25 Ocak Salı günü akşam namazının ardından gerçekleşen taziye meclisinde Ehlibeyt alimleri Allame Şeyh Amri için Kur'an-ı Kerim okudu, merhumun ruhuna Zeynebiye'den fatihalar, selavatlar yükseldi.

Programda Allame Şeyh Amri'nin mücadele dolu hayatından kısaca bahseden Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'ın ardından merhum Allame Şeyh Amri ile defalarca görüşen İkitelli Hz. Ebu Talib Camii İmamı Ş. Ali Salmanlı ile Ehlibeyt alimlerinden Ş. Hasan Yazar duygularını Zeynebiyelilerle paylaştılar.

Konuşmasında Amri ailesinin Suudi Arabistan'da çok zor koşullar altında Ehlibeyt mektebini yaşatmaya çalıştığını anlatan Ş. Ali Salmanlı, merhumun babası Ayetullah Ali Amri'nin büyük üstat merhum Ayetullah el-uzma Hoi'nın devrinde Necef'te ilimle meşgul olduğunu, bayrağı babasından devralan Allame Şeyh Amri'nin Arabistan'da döndükten sonra Suudi zindanlarında uzun yıllar geçirdiğini söyledi.

Medine'de yaşayan Amri'nin müesseselerinin hac mevsiminde dünyanın dört bir yanından gelen Ehlibeyt dostlarının uğrak yeri olduğuna işaret eden Salmanlı, merhumun yetiştirdiği çocuklarına sancağı devrettiğini, Suudi hapishanesinden son zamanlarda çıkan oğlu Şeyh Kazım Amri'nin bu mücadeleyi devam ettireceğini vurguladı.

Ş. Hasan Yazar ise anlattığı anılarla duygusal anlar yaşattı. Her hac ziyaretinde Allame Amri'yle görüştüğünü belirten Yazar, "Beş altı yıl kadar önce Muharrem ayında Tasua günü ziyaretçilerle birlikte Medine'de Allame Şeyh Amri'yi ziyaret ettik. İstanbul'da yoğun kar yağışı vardı. Değerli liderimizle telefon görüşmesi yaptığımda Allame Amri'nin yanında olduğumuzu söyledim. Buradaki hava şartlarının düzelmesi için dua buyurmalarını istedi. Kendisine ilettim, ellerini açıp Hz. Zehra'yı vesile kılarak Allah'tan istedi. Tasua günü beyazlara bürünmüş İstanbul, Aşura sabahı güneşli bir havayla uyandı." dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.