Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Almanya'da Erbain (Foto)

İmam Hüseyin (as) şehadetinin kırkıncı gününde İslam dünyasının dört bir yanında törenlerle anılıyor. 

24 Ocak 2011
Almanya'da Erbain (Foto)

Ülkemizin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde Ehlibeyt aşıkları İmam Hüseyin ve Kerbela şehitlerini andı. Bu törenlerden biri de Almanya'nın başkenti Berlin'deydi.

Kerbela Şehitlerinin 40. günü münasabetiyle Berlin İmam Cafer-i Sadık Camii'nde Hüseyin aşıkları bir araya gelerek İmam Hüseyin'i andılar.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan matem töreninde İmam Cafer-i Sadık Camii imamı H. Kerim Uçar günün anlam ve önemini berlirten bir konuşma yaptı.

İslam'da kadının konumundan bahseden Uçar, tarihte İslam ve dinin ihyası için erkeklerle omuz omuza mücadele ve fedakarlı eden Hz.Hatice ve Hz Fatıma’yı örnek verdi.

Daha sonra Kerbela ve İmam Hüseyin'in kıyamında önemli rol alıp görevlerini başarayla ifa eden; dünya hanımlarına örnek ve olgu olan Kerbela kahramanı, müsibetler anası Hz.Zeyneb’in rolünden kesintiler sunarak: "Kerbela'da Zeynep olmasaydı bugün din ve mektepten esere kalmazı, bizler Avrupa'da  biraraya gelip din ve mektepten söz etmezdik." dedi.

Daha Sonra İmam Cafer Sadık Camii; Gülü Zehra Çocuk Tiyatrosu'nun Ehlibeyt'e yapılan zulümleri anlattıklar tiyatral gösteri Hüseyin dostlarını göz yaşlarına boğdu.

Erbain matem programı matemzedelere sunulan ihsan yemeğiye son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.