Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 20 Yanvar (Foto)

Azerbaycan Şehitleri, Kanlı Yanvar Günü'nün yıldönümünde 20 Ocak Perşembe günü Zeynebiye Camii'nde düzenlenen programla anıldı. 

21 Ocak 2011
Zeynebiye'de 20 Yanvar (Foto)

20 Yanvar (Ocak) Katliamı'nın 21. yılında Azerbaycan şehitleri Zeynebiye'de anıldı.

20 Ocak Perşembe günü akşam namazının ardından başlayan anma programında Ehlibeyt alimleri Azerbaycan Şehitleri için Kur'an-ı Kerim okudu; Zeynebiye'den şehitlerin ruhuna selavatlar, Fatiha'lar yükseldi.

İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Hüseyin Çaça'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan katılımcılara seslendi. O acı günleri anlatan duygusal bir konuşma yapan Turan, şunları söyledi:

"O katliam günlerinde Azerbaycan'la telefonla görüştüğümüz bir bacımız "Bizi burda öldürüyorlar, imdadımıza yetişin" dediğinde biz "Yarın milletimiz Aras boylarına yürüyecek, sınır boylarına dökülecek, sizin yanımızda olduğumuzu göstereceğiz, demiştik. O bacımız ise cevaben, yarın çok geç olur, iş işten geçmiş olur, demişti. Ve hakikaten öyle oldu, tanklar yürüdü Ali dostlarının üstüne, Muhammed ümmetinin üstüne.. Ya Hüseyn feryatları duyuldu Bakü sokaklarında. Ve orada zamanın Kerbelası yaşandı. Allah şehitlerimizin ruhunu şad etsin. Allah bizleri şehitlerimize vefalı kalmaya muvaffak etsin."

Turan'ın konuşmasının ardından 20 Yanvar Katliamı'na Zeynebiye'nin 1990 yılında gösterdiği tepkiler ve Türkiye'yi ayağa kaldıran protesto gösterilerinin videosu izletildi.

Program Ş. Mikail Gürel'in okuduğu Kumeyl Duası ile sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.