Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mahkemeyi İran'a Baskı İçin Kurdular

Dünya Ehlibeyt Kurultayı üst kurulu üyesi Dr. Ali Ekber Velayeti: ?Hariri Mahkemesi Amerika ve Siyonistler tarafından İran ve Hizbullah?a daha fazla baskı yapılması için kurulmuştur.? 

18 Ocak 2011
Mahkemeyi İran'a Baskı İçin Kurdular

İran İslam İnkılâbı rehberi Ayetullah uzma Hamaney’in baş danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti, şunları söyledi:

"Beyrut’a yaptığım ziyarette Hariri mahkemesinin siyasi amaçlar için kurulduğunu ve bu mahkemenin kurulmasını İsrail ve bu rejimin bir numaralı hamisi olan Amerika tarafından ortaya atıldığını söylemiştim. “Siyonist rejim askeri olarak başarılı olamadığından ve Lübnan Hizbullah’ından yapmış olduğu 33 günlük ve Hamas’la yapmış olduğu Gazze savaşlarında yenildiğinden, güvenlik açısından kendisini geliştirme kararı aldı. Uluslararası Lahey mahkemesi Birleşmiş Milletlerdeki nüfuz sahibi ülkelerin siyasi oyuncağı olmuş durumda.”

Hariri mahkemesi Hizbullah’a, sonra Suriye, Filistin ve İran’a baskı yapmak için kurulmuştur. Siyonist rejim Lübnan Hizbullah’ından darbe aldığından, onunla askeri olarak karşı karşıya gelemeyeceğini ve askeri açıdan kendisinin zayıfladığını ve Hizbullah’ın güçlendiğini gördüğünden askeri olarak bu işe yanaşamaz ve eninde sonunda savaşta yenik düşeceğini biliyor.” 

Siyonist rejim bu mahkeme aracılığıyla Hizbullah’a baskı yapmak istemekte. Hizbullah ve Seyyid Hasan Nasrullah önceden bu durumu öngörmüşlerdi ve dolayısıyla Siyonist rejimle bu alanda şu ana kadar mücadele etmekteydiler ve başarılı da olmuşlardır. Ben şunu diyebilirim ki şu aşamaya kadar “birleşmiş Lübnan halkı” bu işin galibi olmuştur.” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.