Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan?daki Yasak Bizi Rencide Ediyor

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Azerbaycan?daki okullarda başlatılan başörtüsü yasağına tepki göstererek, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev?den sorunu çözmesini istedi. 

14 Ocak 2011
Azerbaycan?daki Yasak Bizi Rencide Ediyor

Özgündüz, Halkalı Zeynebiye Camii’nde, binlerce kişiye seslendiği Cuma hutbesinde Azerbaycan’daki başörtüsü yasağını değerlendirdi. Meşru zeminde ülke birliğini bozmayacak şekilde mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini belirten Özgündüz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Komünist dönemden kalma bürokratların işgüzarlığının ülkeye zarar vermesini önlemesini istedi. Özgündüz şunları söyledi:

“Azerbaycan’da okullarda hicabın yasaklanmasıyla ilgili uygulama orada mütedeyyin insanları rencide etmiştir. Bu durum, bizi de rencide etmektedir. Bu noktada ne yapmak lazım? İç savaş mı çıkarmak lazım? O konuda ben o fikirde değilim. O zaman bana derler ki, önce Karabağ’ınızı kurtarın, Ermeni’yle savaşın, sonra gelin Müslüman’la savaşın. Önce vatanınızı kurtarın demezler mi?

Ama tepkiler meşru zeminde, fesat çıkarmayacak, ülke birliğini bozmayacak, iç kargaşa çıkarmayacak şekilde sürdürülmelidir; sonuna kadar yanlarındayız.

Sevgili Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in camilerin yıkılması konusunda olduğu gibi makul bir çözüm üreteceğini düşünüyorum. Komünist dönemden kalma bazı bürokratların işgüzarlığı ülkeye zarar veriyor. Bunları sevgili cumhurbaşkanının halletmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapacak dirayette olduğuna inanıyorum. Allah, Azerbaycan’ı düşman işgalinden kurtarsın, içeride de fitne ve fesattan korusun.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.