Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bakırköy'de Aşura Matemi (Foto)

Bakırköy Belediyesi ve Cem Vakfı Bakırköy Cem ve Kültür Evi işbirliği ile düzenlenen 3. Sevgide Buluşalım: Aşura matem merasimi, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde gerçekleştirildi. 

10 Ocak 2011
Bakırköy'de Aşura Matemi (Foto)

İmam Hüseyin ve Kerbela şehitleri ülkemizin çeşitli yerlerinde farklı kurumlarca anılmaya devam ediyor. 9 Ocak Pazar günü Bakırköy Belediyesi ve Cem Vakfı Bakırköy Cem ve Kültür Evi işbirliği ile düzenlenen Sevgide Buluşalım: 3. Aşura Buluşması Bakırköy Osmaniye'de Ehlibeyt dostlarının büyük ilgi gösterdiği programla gerçekleşti.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün de konuşmacı olarak katıldığı törene Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Cem Vakfı Başkan Yardımcısı ve Alevi dedesi Cemal Canpolat, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Alevi Federasyonları Başkanı Doğan Bermek, Galata Mevlihanesi Dedesi Hasan Çıkar, Seyit Sultan Şucaettin Türbesi Postnişi Mehmet Demirtaş, Abdal Musa Sultan Dergâhı Postnişi Hüseyin Eriş, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda Ehlibeyt dostu katıldı.

Cem Vakfı Bakırköy Şube Başkanı Av. Nuri Var'ın hoşgeldiniz konuşmasının ardından protokol misafirlerinin konuşmalar yaptığı törende Alevi, Bektaşi ve Caferi matem ritüelleri sergilendi. Galata Mevlihanesi Semazen Topluluğunun sema sergilediği törende Alevi mersiyesi ve deyişleri seslendirilirken Zeynebiye Hz. Kasım Destesi de okuduğu sinezen ile salonda duygusal anlar yaşattı.

Konuşmacıların ortak matem, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı törende Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, katılımcılara Kerbela'yı İmam Hüseyin'i ve Yezit'i tanıtarak anlattı. Bugünün aynı zamanda İmam Hüseyin'in küçük kızı Hz. Rugayye'nin Şam harabelerinde şehit olduğu gün olduğunu da belirten Özgündüz tüm Ehlibeyt dostlarını 23 Ocak Pazar Günü 13.30'da Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda yapılacak Erbain (İmam Hüseyin'in şehadetinin kırkıncı günü) merasimine davet etti.

Hatırlatalım ki, tarihte ilk kez Alevi, Caferi ve Ehli Sünnet kurumları ortak bir organizasyonla İmam Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anacaklar. Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği CAFERİDER, CEM Vakfı Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği TİYEMDER tarafından ortaklaşa düzenlenen programa İslam dünyasının her kesiminden binlerce kişinin katılması bekleniyor.

CEM Tv'den canlı olarak yayınlanacak program 23 Ocak Pazar günü 13.30'da başlayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.