Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Erbedili'nin Temsilcisi Zeynebiye'de (Foto)

Ehlibeyt dünyasının büyük taklit merciilerinden Ayetullah'il Uzma Seyyid Abdulkerim Musavi Erdebili'yi temsilen Kum İlim Havzası öğretim üyelerinden Hüccet'ülislam ve'l Müslimin Zeynebulabidi Saadeti ve beraberindeki heyet Zeynebiye'yi ziyaret etti. 

03 Ocak 2011
Ayetullah Erbedili'nin Temsilcisi Zeynebiye'de (Foto)

Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan tarafından karşılanan, aralarında İranlı işadamı Ali Hazduz ve Muhammed Samedi'nin de bulunduğu heyet, Ayetullah'il Uzma Seyyid Abdulkerim Musavi Erdebili'nin 16 Aralık'ta Halkalı'da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi'yle ilgili takdir ve teşekkürlerini iletmek amacıyla İstanbul'a geldiklerini ifade ettiler.

Zeynebiye'nin örnek çalışmalarını ve Aşura merasimlerinin İslam dünyasındaki etkisini değerlendiren Hüccet'ülislam ve'l Müslimin Zeynebulabidi Saadeti, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün çalışmalarının her türlü takdirin üstünde olduğunu vurguladı.

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'ini de ziyaret eden İran heyeti, Ehlibeyt yolundaki hizmetleri artıracak bu büyük müessesenin bir an önce tamamlanması için dua etti.

Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz ile de görüşen heyet, Ayetullah'il Uzma Seyyid Abdulkerim Musavi Erdebili'nin selam, takdir ve teşekkürlerini iletti. Görüşmede Türkiye gibi önemli bir ülkede Ehlibeyt'in bu kadar sevilmesinin İslam dünyası açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Zeynebiye Camii'nde Zeynebiyelilere seslenen Saadeti, konuşmasının ardından İmam Zeynel Abidin (as)'ın şehadet günleri münasebetiyle okuduğu mersiyeyle Ehlibeyt dostlarını gözyaşlarına boğdu.

Ayetullah'il Uzma Seyyid Abdulkerim Musavi Erdebili, Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin ardından Özgündüz'ü bizzat arayarak, takdir ve teşekkürlerini bildirmiş; Ehlibeyt yolunda birlik ve beraberlik üzerine çalışmalarında başarılar dilemişti.

Hatırlatalım ki, Halkalı'daki Aşura törenine İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei birinci yardımcısını kendisini temsilen göndermiş, törenin ardından Ayetullah Cafer Subhani, Alulbeyt Müessesi, El Hekim ve Sadr aileleri ile birçok dini otorite tebrik ve takdirlerini bildirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.