Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Küçükçekmece Mateme Ağladı (Foto)

Küçükçekmece Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Muharrem ayı özel konserinde katılımcılar mersiyeler, makteliyeler ve muharremiyeler ile Peygamber Efendimiz (sav)'in yasına ortak oldular. 

31 Aralık 2010
Küçükçekmece Mateme Ağladı (Foto)

30 Aralık Perşembe günü Sefaköy Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törene Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, CEM Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Salih Çelikkale, Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı, CAFERİDER, Zeynebiye, İFA Spor yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yüzlerce Ehlibeyt aşığı katıldı.

Kerbela'da Peygamber hanedanının maruz kaldığı dayanılmaz zulümleri anlatan giriş konuşmasıyla başlayan program solist Ender Doğan ve mersiyehân Celal Yılmaz'ın Ağla Matemdir adlı mersiye, makteliye ve muharremiye konseriyle devam etti. Osmanlı medeniyetinde Muharrem kültürünü yansıtan Kerbela temalı eserlerin sesledirildiği konseri katılımcılar, mahzun ve nemli gözlerle dinlediler.

Konserin ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, konserde emeği geçenlere plaketlerini sundular. Plaketini mersiyehân Celal Yılmaz ve projenin genel sanat yönetmeni Murat Özer'e sunan Yeniay, şunları söyledi: "Birkaç gün önce Halkalı Aşura Meydanı'nda bu matemi hep birlikte yaşadık, Ehlibeyt'i andık. Rabbim bizleri onların şefaatine nail eylesin. Rabbim Huseynî duruşa sahip insanlar olarak yaşamayı bizlere nasip eylesin. Bu matem konserinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Konserin solisti Ender Doğan ise plaketini Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün elinden aldı. Özgündüz, şunları söyledi: "Bu akşam, kardeşlerimiz bizleri bir kez daha Aşura'ya götürdüler, bizi bir kez daha Peygamberimizle hemhâl ettiler. Umuyorum ki, Peygamberimiz ve O'nun hanedan-ı celilesi bu programı icra eden kardeşlerimden razı olmuşlardır. Allah dünya ve ahirette Peygamberimiz ve O'nun hanedan-ı celilesinin duasını bu milletin üzerinden eksik etmesin, cümlemizi onların şefaatine nail etsin."

Programın sonunda katılımcılara Aşure ikram edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.