Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn'e İşkence Uyarısı

Arap İnsan Hakları Örgütü, Bahreyn devletinden hükümet muhalifi Ehlibeyt dostlarına ve Mename Hapishanelerinde tuttuğu Ehlibeyt dostlarına karşı işkencelere son vermesini istedi. 

31 Aralık 2010
Bahreyn'e İşkence Uyarısı

Bahreyn devletini yıkma suçlamasıyla hapiste bulunan Şiilerin soruşturmasına Ocak 2011 yılında başlanacak.

Hapiste tutuklu bulunan 25 Şii’nin 21 avukatından on dokuzu, Bahreyn güvenlik güçleri tarafından hapiste yapılan işkencelerin bir an önce sona erdirilme talebinde bulundular.  

Öte yandan Arap İnsan Hakları örgütü, siyasi tutuklulara yapılan işkencelerin bir an önce durdurulmasını isteyerek reddi hakim talebinde bulundu. Bir önceki duruşmada mahkeme hakimi “İbrahim Sultan Ez Zaid” tutuklulara çok kötü işamlarda bulunarak onları aşağılamış, buna karşılık tutuklu Şiiler ve savunma avukatları hakime itirazda bulunmuşlardı.

Uluslar arası ifade özgürlüğünü savunanlar örgütüne bağlı olan Arap insan hakları örgütü yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Şii tutuklulara sistematik olarak işkence yapılmakta ve halen bedenlerinde işkence izlerine rastlanmaktadır.

Bu örgüt ayrıca bundan sonraki duruşmaların adilane bir biçimde yapılmasını isteyerek, işkence altında alınan itirafların hiçbir değer taşımadığını ifade etti.

Uluslararası ve Arap insan hakları örgütleri Bahreyn’e geçtiğimiz aylarda yurttaşlarına iyi davranmasını ve siyasi tutukluların haklarına riayet etmesi çağrısında bulunmuşlardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.