Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz?den Aşura Karşıtlarına Yanıt

Zeynebiye Camiinde Cuma Hutbesinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Aşura törenlerine yapılan saldırılara değinerek Emperyalistlerin maşalığını yaparak vücutlarına bomba bağlayıp yas meclislerine saldıranları lanetleyerek bu tür eylemlerin caiz olmadığının altını çizdi: 

18 Aralık 2010
Özgündüz?den Aşura Karşıtlarına Yanıt

Kendi ülkesini işgal edenlerle savaşması gerekenler, yaşadıkları ülkelerde zulüm ayyuka çıktığını görmezden gelip, Peygamber evladının matemini tutan, kendi kendine dövünen, ağlayan insanlara karşı bu tutumunuz neden? Onların yaptıkları velev ki caiz de olmasa kimseye bir zararları yoksa sana ne oluyor ki onların kanını akıtıyorsun?

“İmam Hüseyin matemini günümüze taşımak doğru değildir diyen kendini bilmez sözde din adamı, sen ülkeni işgal eden, namusuna tecavüz eden, emperyalist ve Siyonistlere karşı neden tavır göstermezsin, senin benim yasımda, matemimde ne işin var?”  sorusunu yönelten Özgündüz, bu şahsiyetsizlerin İslam’ın imajıyla, İslam’ın birlik ve dirliğiyle oynadıklarını söyledi.

Selahattin Özgündüz Ehlibeyt sevgisine atıfta bulunarak, ülkemde nüfusun yüzde en az doksan beşi abartı olmasın diye beş ihtiyat payı koyuyorum Ehlibeyt sevgisinde, Hüseyin sevgisinde birleşmiştir. Ama yer yer çürük cevizler de çıkıyor. Nereden geldiği belirsiz olanlar biz imparatorluğun varisiyiz diyorlar belki de bunlar ya Ortadoğu’dan ya, Balkanlardan veya Kafkasya’dan gelerek sonradan aramıza katılanlardır.

Ben tarihe baktığımda, ehil insanlar bilir, Ehlibeyt’le savaşanların, Peygamberle savaşanların nesebi belli olmayan, gayri meşru işlerle meşgul olanları görüyoruz. Bunların uzantıları şimdi de Ehlibeyt’le savaşıyorlar. Bunun böyle olmadığını kimse söyleyemez.  

Yezid’in orduları Medine’yi işgal ettiğinde, sadece İmam Zeynelabidin’in evine sığınanlara dokunulmadı. Çünkü oraya hücum edilmedi. Hasta bir insan kalmıştı ondan da ne isteyebilirlerdi ki? Melun Yezid, Medine’yi işgal ettikten sonra onlarla da ilişkisini ve hesabını kesti.  

Diğerlerine ise benim kölelerim, kullarım diyerek Allah’ın kulluğundan çıkan ve her şeyiyle kendisine kul köle olana kadar mücadele etti. Hiçbir kurala uymadı, mukaddes olan ne varsa hepsini ayaklar altına aldı. Binlerce kadının iffeti kirletildi, bakirenin bekâreti bozuldu. Binlerce gayri meşru çocuk dünyaya geldi. Tarihe Harre olayı diye geçen bu hadiseye gidip bir bakın.

Ehlisünnet’in yazdığı ve kabul ettiği tarihi kaynaklara baktım. Bu Yezit soyu bu gayri meşrular ne yapalım ki bir türlü aramıza karıştı. Allah yezide lanet etsin. Bizlerin Azerilerin de, ehlisünnetin de Şia’nın da içine bunlardan karışanlar vardır.  Bütün dünya Halkalı Aşura Meydanına kilitlenip parmak ısırırken, içimize karışan o insanlardan ikisi, birlikte olup İmam Hüseyin’in matemiyle uğraşıyor. Onları o meydanın ihtişamı, güzelliği çatlatıp öldürüyor.

Onlardan biri bir televizyon kanalına ilahiyatçı diye çıkarak diyor ki Hüseyin efendimizi anıyorlar, tarihte sadece ol öldürülmedi ki, ikinci, üçüncü halifeler de var. Biz hiç onları gündem ediyor muyuz, caiz olmayan şeyler yapıyorlar diyor. Ben de diyorum ki, Allah seni o Yezid’le bir kuyuya bağlasın. Sen kimsin nerenin hizmetçisisin, nereye kulluk ediyorsun? Bu camiayı ağzına almadan önce abdest al, ağzını temizle, tövbe guslü al sonra bu camiayı konuş.

Peygamber o dediklerine ağlamışsa ben de ağlayayım, sen de var istediğine ağla beni ilgilendirmiyor. Ben engel mi oluyorum? Diyor ki ben gördüm ne gereği var bazı caiz olmayan şeyler var, o gözlerin kör olsun senin.  Nedir o törenlerde caiz olmayan şey?  Yüzlerce ünite kan bağışlayıp, can kurtardığımızı mı caiz görmedin?

Be yobaz adam, 4 -5 saat yağmurun altında Peygamber Ehlibeyt’ine olan ilanı aşkımızı mı caiz görmedin? Yoksa devletçe, milletçe Muhammed Mustafa’ya başsağlığı arz etmeyi mi caiz görmedin? Yoksa emperyalizmin Siyonizm’in oyunlarını ortaya döktüğümüzü, ağa babalarınızın maskelerini düşürdüğümüzü mü caiz görmedin?

Irak’ta olanlara Filistin’de, Keşmir’de, Afganistan’da olanlara bakarken fetvanızı görmedim, Peygamber eşine hakaret eden Selman Rüşti’ye karşı, caiz mi değil mi, fetvanızı hiç görmedim.

Ya da İsrail’le karşı Lübnan’da dik duran Müslümanları yok etmesi için 8 milyar dolar bu ümmetin parasını veren krallara caizdir, değildir neden demedin? Sen benim müfettişim misin Emevi şeyhülislamı?

Hüseyin de caiz olmayan şeyler gördüm dedin, Hüseyin haccını yarıda kesti, ceddinin dininden çıktı dedin. Ki Yezid rahat öldürsün Hüseyni. Şimdi sen bu caiz değildir demekle İngiliz kurgusu teröristlerine hedef mi gösterme peşindesin?

Ama şükür yezit gibilerine rağmen Şia’sıyla Sünni’siyle, doğulusu batılısıyla bu ülke, Aşura’da birleşiyor. Bu millet Hüseyin’in Aşura’sında ittifak sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı,  Sevgili başbakanımız katılarak, bu bizim milletçe yasımızdır demiştir.

Bu toplum helal süt emmiş, mayası temiz, nesebi temiz bir toplumdur. Tüm dünyaya parmak ısırtan eylem ve söylemleriyle nesebi bozuk olanları da dün olduğu gibi bu gün de orta yere çıkarıyor.  

Allah dün de akla karayı ortaya çıkardı ve gösterdi ki bu ülke çok şükür yüzü ak necip bir milletin ülkesidir. Şia’nın da, Sünni’nin de arasına atılmış tek bir nazar boncuğu gibi meşum zihniyetliler de var. Allah’ım bu millete bu ülkeye bu devlete zeval verme, vermek isteyenlere fırsat bırakma, düşmanlarımızı kahret, bu necip milleti Ehlibeyt sevgisinden ayırma.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.