Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Tiyatrosu Aşura Meydanı'nda (Foto)

Haftalardır Zeynebiye Camii'nde çalışmalarını sürdüren Aşura tiyatrosu ekibi, son provalarını Aşura Meydanı'nda yaptı. 

13 Aralık 2010
Aşura Tiyatrosu Aşura Meydanı'nda (Foto)

12 Aralık Pazar günü öğleden sonra yapılan prova çalışmalarına Aşura Tiyatrosu ekibinin oyuncularının yanısıra birçok Ehlibeyt dostu katıldı. Daha önce Zeynebiye Camii'nde süregelen provalar sahnede de uygulanmış oldu.

İmam Hüseyin'in Aşura'sının mesajını dünyaya daha etkili duyurmak için Halkalı'daki Aşura Matem Merasimi'nde sergilenen tiyatro, katılımcılara Kerbela olayını çeşitli boyutlarıyla anlatıyor. Senaryosu aylar süren çalışmanın ardından oluşturulan bu tiyatro Huseyn'in pak Aşura'sını, Yezid'in zalimliğini, Nebevi aileye zulmeden Emevi hanedanını ve Kerbela'yı hazırlayan olayları açık, net ve etkili bir dille sahneye taşıyor.

Genel sanat yönetmenliğini Kasım Alcan'ın yönetmenliğini Azerbaycanlı tiyatro yönetmeni Hilal Mahmutoğlu'nun gerçekleştirdiği ve 2005 yılında üç dalda Guinnes Rekorlar Kitabı'na aday olan Aşura tiyatrosu uydu aracılığıyla ülkemizin dört bir yanında, Bakü'den Kerkük'e, Moskova'dan Paris'e kadar Türkçe konuşan tüm insanların ilgisini cezbediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.