Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerbela?nın Yası Sakarya?da Tutuldu (Foto)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "1371. yıldönümünde Kerbela'yı anlamak" konulu konferansta İmam Hüseyin'i ve Aşurasını Sakaryalılara anlattı. 

08 Aralık 2010
Kerbela?nın Yası Sakarya?da Tutuldu (Foto)

7 Aralık Salı günü saat 19:00'da Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmacı olarak katıldı. Selahattin Özgündüz, Hz. Hüseyin’i, Aşura’yı ve Kerbela’yı anlattı.

Programa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile çok sayıda davetli katıldı. Konferansa Sakarya merkez ve ilçeleri, İzmit, Düzce ve Akçakoca'dan İmam Hüseyin aşıkları katıldı. Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin de ilgi gösterdiği konferans öncesi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den gelen Vatan ilahi grubu İmam Hüseyin ile ilgili sinezenler okundu. Okunan sinezenler salonda duygusal anlar yaşattı, birçok kişi gözyaşlarını tutamayıp ağladı. Söylenen ilahilerin ardından Özgündüz kürsüye gelerek, Kerbela’yı ve Hz. Hüseyin’i anlattı. Konferanstan önce Sakarya Üniversitesi Ehlibeyt Gençliği adına Özgündüz'e çiçek verildi.

Hüseyin Al-i Aba’dan birisidir

İlk olarak Hz. Hüseyin hakkında konuşan Selahattin Özgündüz, peygamber torunları Hüseyin ile Hasan’ın cennetlik gençlerin efendisi olduğunu söyledi. Özgündüz, “Hz. Hüseyin Kerbela şehididir. Resulullah'tan sonra Ehl-i Beyt imamları'nın üçüncüsüdür, cennet gençlerinin efendisidir. İmam Hüseyin, Resulullah’ın soyunu devam ettiren iki kişiden birisidir, Allah'ın, kendilerinden bütün kirleri giderip tertemiz kıldığı Al-i Aba’dan birisidir. Hüseyin, Resulullah'ın bizzat yetiştirdiği, yüce ahlâk ve şefkat yağmuruyla beslediği eşsiz insandır. Öyle ki, Hz. Peygamber'in edebi, yol göstericiliği, liderliği ve cesareti ona geçmiştir. Hz. Hüseyin, Allah uğruna eziyetlere katlanmak, hoşgörü, cömertlik, merhamet, cesaret, zulme yüz vermemek, irfan, kulluk, Allah korkusu, hak karşısında tevazu ve batıla karşı baş kaldırmak hususunda yüksek nebevî ahlâkın canlı ve somut bir örneğiydi” diye konuştu.  

Aşura’da onurluca ölümü seçtiler

Kerbela ve Aşura hakkında da bilgiler veren Selahattin Özgündüz, “Aşura, Kerbela faciasının vuku bulduğu Hicrtin 61. yılının Muharrem ayının onuncu gününün adıdır. Aşura, kahramanın zalime boyun eğerek yaşamaktansa, hayatı pahasına ona boyun eğmeyerek onurluca ölmeyi seçtiği günün adıdır. Aşura, mazlumun zalime, öldürülenin öldürene ve kanın kılıca çaldığı gündür. Kerbela ise bu olayların yaşandığı çölün adıdır” dedi.

Yezid zalim birisiydi

Hz. Hüseyin’i şehit edenler hakkında da açıklamalarda bulunan Özgündür, “İmam Hüseyin ne ise onun tam karşıtı Yezid’di. Yezid, kural kanun bilmeyen, hak hukuk tanımayan, hilekar birisiydi. Ve Yezîd; kalbi Resulullah'a yönelik kin ve buğz ile dolu olan birisiydi. Bedir'de öldürülen müşrik dedelerinden dolayı bu kini besliyordu. Peygamber'in tertemiz Ehl-i Beyt'ini kılıçtan geçirdikten sonra Peygamber'den intikam aldığı için mutlu ve sevinçliydi” diye konuştu.

Programa katılanların ilgiyle dinlediği Selahattin Özgündüz, programın sonunda konferansı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşma bitiminde sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, Selahattin Özgündüz’e çiçek takdim etti ve Sakarya’ya geldiği için teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.