Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Başbakan'ın Aşura'ya Katılımı Dünya Basınında

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Aralık Perşembe günü Halkalı Aşura Meydanı'nda düzenlenecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne katılacak olması ulusal ve uluslararası basında geniş yankı buldu.  

07 Aralık 2010
Başbakan'ın Aşura'ya Katılımı Dünya Basınında

Birçok basın yayın organının cumhuriyet tarihinde bir ilkin gerçekleştiğini vurgulayarak verdiği haberlerde Kerbela olaynın İslam dünyasının ortak yası olduğunun altı çizildi. Anadolu Ajansı haberi "Erdoğan'ın, 16 Aralık Perşembe günü İstanbul Halkalı'da düzenlenecek törenlere iştirak edeceği bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın ilk kez ''Kerbela olayının yıl dönümü'' töreninde bulunacağı da ifade edildi." şeklinde duyurdu.

Erdoğan'ın Aşura matemine katılımı Azerbaycan başta olmak üzere İran, Irak, Lübnan ve Arap dünyasının basın yayın organlarında geniş yer alırken, haberler çeşitli dünya dillerinde haber merkezlerince geçilmeye devam ediyor.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz yıl İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitlerinin şehadetinin yıldönümünde resmi olarak ilk kez taziye mesajı yayınlayarak, 10 Muharrem Aşura'nın milletimizin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederi olduğunu vurgulamıştı. Başbakan Erdoğan'ın tarihi mesajı şöyleydi:

“İnanç ve kültür dünyamızda 10 Muharrem, hak ve adalet duygusunu korumayı başarmış her vicdan için gerçek bir saygı ve ihtiramı gerektiren kalıcı bir referans olmuştur.

Hazreti Peygamber’in sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela’da yaşadığı dram elbette birimizin, bazımızın değil Millet olarak hepimizin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederidir.

Tiranlık, zorbalık ve ihanete karşı soyluluğun, adaletin ve fedakârlığın yükselen sancağı olan Kerbela’da yaşananlardan bugüne uzanan mesaj, emanete riayet, vefa, iz’an ve adalet duygusundan asla ayrılmamamız gerektiğidir.

Milletimizin Ehl-i Beyt aşkı ve Evlad-ı Kerbela’nın acılarla yoğrulmuş  bilgeliği, toplumsal birlik ve beraberliğimizin, dirlik ve düzenimizin tarihi bir teminatıdır.

Her daim ‘acıyı bal eyleyenlerin’ matemini tüm toplum adına yüksek bir sadakatle paylaşıyor,   Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin aziz hatırasının rahmete vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.