Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ş. Gürsel (Kumeyl) Tanış Toprağa Verildi (Foto)

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sebebiyle genç yaşta kaybettiğimiz, Ehlibeyt mektebinin değerli alimlerinden Ş. Gürsel (Kumeyl) Tanış, Manisa Turgutlu'da toprağa verildi. 

06 Aralık 2010
Ş. Gürsel (Kumeyl) Tanış Toprağa Verildi (Foto)

Iğdır Cennetabad Köyü'nden 1975 doğumlu Müçteba-Şirin Tanış çiftinin oğlu olan Ş. Gürsel (Kumeyl) Tanış 13 ve 2 yaşlarında iki kız çocuğu babasıydı. Son 5-6 yıldır Almanya'da görev yapan Ehlibeyt alimi, 35 yaşında geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayat gözlerini yumdu.

Ş. Kumeyl Tanış mukaddes Kum şehrinde dini eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek bir müddet Iğdır köylerinde daha sonra İzmir Tire’de ve daha sonra ise Almanya’nın Bielefeld kentinde takriben altı yıl görev yapmıştı.

Merhum alimin cenazesi Manisa Turgutlu İmam Hüseyin Camii'de, Turgutlu İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Bayram Dalga'nın imamlığında kılınan cenaze namazı sonrası Turgutlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine İstanbul ve Ege'den Ehlibeyt alimleri de iştirak etti. Cenazeyi Ehlibeyt alimleri bir müddet omuzlarında taşıdı.

4 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen cenaze merasimine İstanbul'dan CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurul Üyesi ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, İkitelli Ebu Talip Camii İmamı Ş. Hüseyin Çaça, Esenyurt İmam Hasan Camii İmamı Ş. Turgut Beyhan, Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camii İmamı Ş. Ehed Solhan katıldı.

CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurul Üyesi ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan namazsonrası yaptığı konuşmada merhum Ş. Gürsel (Kumeyl) Tanış'ın çalışma ve emeklerinden söz ederek büyük bir değer kaybettiğimizi ifade etti. Muğla Ehlibeyt alimlerinden Ş. Ali Carfi cenazede mersiye okudu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.