Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tuzluca?da Gadir Hum Coşkusu (Foto)

Dinin tamamlandığı ve İslam?ın din olarak seçildiği gün olan Gadir Hum, Iğdır?ın Tuzluca ilçesinde de Ehlibeyt dostlarınca coşkuyla anıldı. 

01 Aralık 2010
Tuzluca?da Gadir Hum Coşkusu (Foto)

27 Kasım Cumartesi günü Ali Aba Derneği tarafından Tuzluca Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen kutlamaya Tuzluca merkez ve köylerinden gelen Ehlibeyt alimleri, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerem Karabulut, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kiyasettin Koçoğlu, Iğdır Üniversitesi Mezhepler Tarihi Araştırmacısı Öğretim Üyesi Azerbaycanlı Şahin Memedov ve öğretim üyeleri katıldı.

Seyyit Haşim Erdoğan’ın sunduğu program Ş. Bilal Otay’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı; Ş. Ahmet Alçiçek’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra katılımcılara seslenen Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kiyasettin Koçoğlu "Ehli Beyt bütün İslam dünyasının ortak değeridir. Herkesin bu ortak değere sahip çıkıp saygı göstermesi gerekir” diye konuştu.

Koçoğlu’nun ardından Tuzluca Müftüsü Durmuş Ali Çakır kürsüye geldi. Çakır, konuşmasında Gadir Hum’un birlik ve beraberlik günü olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerem Karabulut Tuzlucalı Ehlibeyt dostlarına hitaben şunları söyledi: “Peygamber efendimizin ‘Ben ilmin şehriyim Ali de onun kapısıdır’ buyurmuştur. Ben bir bilim adamıyım, bilimsel olarak bu konuya yaklaştığım zaman bütün ilimlerin Hz. Ali (as)’den kaynaklandığını görüyorum. Bizler onun eğitim ve öğretimini takip etmeliyiz.” dedi. Karabulut konuşmasını ünlü Azerbaycanlı şair Şehiryar’ın Heyder Baba’ya Selam şiirinden okuduğu dörtlüklerle tamamladı.

Törenin son konuşmasını İran İslam Cumhuriyeti Tebriz Bölgesi Yüksek Tebligat sorumlusu olan Resul Yegane yaptı. Yegane, toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında böyle programların örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Program, Ehlibeyt meddahının okuduğu ezgilerle sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.