Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

TRT'den Muharrem Programı

TRT 2007 yılında başlattığı Muharrem programına bu sene de Hasbihal adlı belgesel programıyla devam edecek. 

30 Kasım 2010
TRT'den Muharrem Programı

TRT1'de Muharrem ayının başlangıcında 7 Aralık'tan itibaren ekranlara gelecek olan Hasbihal adlı programda Kerbela matemi anlatılacak.

"Hasbihal" adlı belgesel program için TRT ekibi, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile söyleşi yaptı. Toplumun geniş kesimlerine hitap etme amacı taşıdıklarını belirten TRT ekibi, Kerbela acısının çok büyük bir acı olduğunun farkında olduklarını ifade ederek, bu belgeselde bu matemi Türkiye'nin gündemine taşıyan Özgündüz'den dinlediler.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan "BİR'iz" adlı belgeselde şu konular işlenmişt: Kerbela olayı, Ehlibeyt kimdir, Emevilerin İmam Ali'ye düşmanlıklarının altında yatan sebepler, İmam Hasan'ın Muaviye ile barışının sebepleri, İmam Hüseyin bile bile Kufe'ye gitmesi, İslam alemi için Hz.Zeynep'in önemi, Ehlibeyt soyunun devam ettirilmesi, Kerbela olayı nelere yol açtı, İmam Mehdi inanışı, Muharrem ayının anlamı, matem şekli, Aşura'nın önemi. 

Hatırlanacağı gibi TRT'de Muharrem açılımı, 2007 yılında çekilen "Her Yer Kerbela" adlı belgeselle başlamış, 2008'de de "Acıyı Bal Eylemek" 2009'da da "BİR'iz" belgesel ile devam etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.