Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Meydanı'nda Çalışmalar Başlıyor (Foto)

İFA Spor Kulübü Başkanı Vedat Çağlar, Küçükçekmece Belediyesi'nin Evrensel Aşura Matem Merasimi sonra çalışmalara başlayacağını söyledi. 

29 Kasım 2010
Aşura Meydanı'nda Çalışmalar Başlıyor (Foto)

28 Kasım Pazar günü İFA Spor Yönetim Kurulu toplantısında Zeynebiye.com'un sorularını yanıtlayan İFA Spor Kulübü Başkanı Vedat Çağlar, Küçükçekmece Belediyesi'nin İFA Spor Tesisleri ve Aşura Meydanı'nda gerçekleştirmeyi planladığı, Türkiye'nin en büyük anfitiatrı olacak olan Avrasya Gösteri Merkezi'nin inşaat çalışmalarına 16 Aralık'taki Evrensel Aşura Matem Merasimi'nden hemen sonra başlayacağını ifade etti.

Çağlar, İFA Spor Kulübü yönetim kurulu olarak belediye yetkilileri ile konuya ilişkin biraraya geleceklerini ve inşaat sürecinin detayları hakkında bilgi edineceklerini ifade etti. Çağlar, ayrıca İFA Spor çim sahasının kale arkası kısmında inşaatı sürmekte olan kapalı spor salonunun önümüzdeki yılın sonbaharında hizmete gireceğini ifade ederek, bu salonda İFA'mızın karate, voleybol, basketbol, hentbol, atletizm ve çeşitli dövüş sporları branşında faaliyet göstereceğinin müjdesini verdi.

AVRASYA GÖSTERİ MERKEZİ

Halkalı Aşura Meydanı' na yapılacak olan 40.000 kişi kapasiteli dev gösteri merkezi, ülkemizin sanat ve kültür merkezi olacak.

40.000 kişilik amfi tiyatro 17.903 m2’ lik toplam inşaat alanına sahiptir.

Sahnesi 704 m2 olup ayrıca 2.296 m2 lik 1056 kişinin aynı anda toplu gösteri yapabilecekleri bir toplu gösteri alanına da sahiptir.

İki adet bodrum katı bulunmaktadır. Bodrum katında soyunma odaları, dinlenme alanları, spor salonları, çok amaçlı salonlar bulunmaktadır. Bunların yanında 1. ve 2. bodrum katları toplam 300 araç kapasiteli kapalı otopark olarak da kullanılmaktadır.

Zemin katında sahne, toplu gösterim alanı ve % 12 eğimli ayakta izleme alanı bulunmaktadır. Eğim sahnenin tüm izleyiciler tarafından rahatlıkla görülebilmesi için oluşturulmuştur.

Amfi tiyatromuzun donatıları dahilinde iki adet de çok amaçlı açık spor alanı ve restaurantlar da bulunmaktadır.

Avrasya Gösteri Merkezi, yapımı tamamlandığında Evrensel Aşura Matem Merasimine ve Ehl-i Beyt mektebininin birçok faaliyetine de ev sahipliği yapacaktır.

Avrasya Gösteri Merkezi projesini görmek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.