Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Moskova'da Gadir Hum (Foto)

Ülkemizi ve dünyayı saran Gadir Hum coşkusuna Rusya Federasyonu'ndaki Ehlibeyt dostları da katıldı. 

27 Kasım 2010
Moskova'da Gadir Hum (Foto)

Gadir Hum bayramı Hz. Muhammed`in (s.a.s) veda hacı dönüşünde Gadir Hum denilen yerde (18 zilhicce) veda hutbesinde Allah`ın emrine uyarak Ali`yi vasi (veli) tayin ettiği gün olarak biliniyor. Bu bayramı Moskova'daki Müslümanıar da kutladı. Bayram kutlamaları Rusya Federasyonu başkentinin çeşitli yerlerinde yapıldı.

Moskova`daki Kız Kalesi restoranında bu kutsal günü kutlamak için yüzlerce Müslüman toplandı. Onların arasında ünlü dinadamı Hüccet'ül İslam Ş. Ali Firugi`nin yanısıra çok sayda Müslüman ülkelerinden temsilciler de katıldı.

Kutlama töreni Kuran-ı Kerim okunması ile başlandı. Daha sonra H. Ali Firugi katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada İmam'ın cesareti ve Hz.Muhammed`in ona olan sevgisinden bahsetti.

Etkinlikte Seyyit Talih Boradigahi'nin de yer aldığı Azerbaycan müzik grubu İmam Ali, Azerbaycan ve Karabağ ile ilgili ezgiler ve marşlar söyledi.

SalamNews`a konuşan Moskova`da yaşayan teolog Hacı Raşit Talibi, “Bizi öldürseler de kanımız toprağa "Karabağ" yazacak. Bu bayramda biz işgal altında kalmış Karabağ`ın ve tüm Azerbaycan topraklarının geri verilmesi için dua ediyoruz” dedi.

Programın sonunda bayramlaşan Ehlibeyt dostları, velayet bayramını kutlamanın sevinciyle tören salonundan ayrıldılar.

Salamnews

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.