Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bakü'de Gadir Hum Bayramı (Foto)

Ülkemizin dört bir yanında ve İslam dünyasında Gadir Hum Bayramı kutlamaları sürüyür.  

27 Kasım 2010
Bakü'de Gadir Hum Bayramı (Foto)

Resulullah (sav)'in, Gadir Hum denilen yerde, yüz binin üzerinde Müslümanın önünde "Ben kimin mevlasıysam Ali de onun mevlası ve imamıdır" buyurarak dini kemale erdirdiği gün, Ehlibeyt dostlarınca bayram olarak kutlanmakta. Bu vesileyle kardeş ülke Azerbaycan'da da ülkenin dört bir yanındaki mescitlerle birlikte başkent Bakü'de Gadir Hum Bayramı kutlamaları düzenlendi.

Bakü İçeri Şehir Cuma Camii Derneği tarafından düzenlenen tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gadir Hum'u anlatan Maide Suresi'nin okunmasının ardından katılımcılar hep birlikte Azerbaycan Milli Marşı'nı okudular.

Ehlibeyt Aşıkları adlı grubun ilahileri ve şiirleriyle manevi bir atmosfere bürünen salonda, Bakü İçeri Şehir Cuma Camii İmamı Hacı İlgar İbrahimoğlu bir konuşma yaptı. Gadir Hum Bayramı'nın önemine ve anlamına değinen İbrahimoğlu "Peygamberimiz (sav) Gadir Hum'da, kendisinden sonra ümmetine yol gösterebilecek insanı tanıtmak istedi. Bu insan günahtan, yanlıştan ve hatadan uzak olan mukaddes bir sima olmalıydi ki, ümmete doğru yolu göstersin. Peygamberimiz (sav) bu şahsiyeti İmam Ali (as) olarak insanlara sundu. Onu kendisinden sonra ümmete rehber etti. Bunun ardından Allah'ın dinin kamlil olduğu, İslam'ın din olarak beğenildiği konusunda ayet nazil oldu." dedi.

Tören hep bir ağızdan Ferec Duası'nın okunmasıyla sona erdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.