Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bursa'da İlk Gadir Hum Kutlaması (Foto)

Bursa'daki ilk Gadir Hum kutlamalarında Ehlibeyt dostları İmam Hüseyin Camii'nde buluştu. 

25 Kasım 2010
Bursa'da İlk Gadir Hum Kutlaması (Foto)

24 Kasım Çarşamba günü Bursa İmam Hüseyin Camii tertiplediği program akşam namazının ardından başladı. Bu sene ilki düzenlenen ve bundan sonraki senelerde dönüşümlü olarak camilerimizde kutlanacak olan Gadir-i Hum etkinliklerine Ehlibeyt dostları büyük ilgi gösterdi.

Program, Bursa Ehl-i Beyt Camii İmamı Ş. Ehad Talan'ın muhteşem Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, Nur Muhammed Camii İmamı Ş. Bülent Ayyıldız'ın konuşmasıyla devam etti.

Samimi bir ortamda geçen bayram kutlamaları; yapılan bilgi yarışması ve diğer etkinliklerle renklenirken, Ehl-i Beyt mektebinin geleceği olan küçüklerin, yarışmalara iştiraki oldukça sevindiriciydi. Programda İstanbul Topkapı kutsal emanetler dairesinde yer alan Osmanlı dönemi, orijinali Tahran’da bulunan Safevi dönemi eseri, Farshchian’a ait üç Gadir-i Hum minyatürü de sergilendi.

Bu sene Gadir-i Hum etkinliklerine evsahipliği yapan İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Fatih Danyıldız’ın sunuculuğunu yaptığı programda Bursa Akçağlayan Cemevi Dernek Başkanı Mehmet Hançer de kısa ve içten bir konuşma yaptı. Daha sonra Mehdiyye Camii İmamı Ş. Vahit Karaali’nin günün anlamıyla ilgili yaptığı konuşmanın ardından Ehl-i Beyt Camii İmamı Ş. Ehad Talan ilahileriyle gönülleri coşturdu.

Program verilen yemek ihsanıyla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.